Ramsau dag 1 av 6 – glaciären stängd

En svensk röv på en österrikisk balkong.

En svensk röv på en österrikisk balkong.

Ramsau är fantastiskt. Jag tror det här är mitt femte besök och det är alltid lika fint att åka rullskidor i den vackra dalen, springa bland korna i sluttningarna, öva för fullt på tyskan och spana in finåkare.

Vi är nio goa’ gubbar från Ulricehamns IF som bor på pensionat Bartlbauer ca 1,5 km väster om uppfarten mot kabinbanan (Ramsau ligger på ca 1100 m ö h, kabinbanestationen1700 m ö h och Dachsteinglaciären 2700 m ö h). Tyvärr är glaciärjäveln stängd. För lite snö. Jag har aldrig varit med om det tidigare, men vi valde att åka ändå pga av den superba barmarksträningen. Stannade hemma gjorde däremot Team Torsby.se – med bland andra Johan Martinsson, Patrik Johansson och Bill Impola – som valde betong och snö i Torsby framför koklockor och rödvin i Alperna. Pensionatets österrikiska rödvin gjort på Zweigelt-druvan är de facto riktigt bra, mäktigare kropp på en billig husets har jag aldrig druckit förut.

Det är jättekul att träna ihop med det nya gänget och vi i Ulricehamns IF kommer verkligen att visa  framfötterna i år. Tyvärr är vår toppåkare snygge-Marcus sjuk. Annars är alla på gång.

Jag lyckas på något sätt alltid ta eller få mycket ansvar, oavsett vad det handlar om. Så jag är lite reiseleiter och min tyska är faktiskt ganska bra. Jag sköter snacket på pensionatet, restaurangen och vid vägvisningar. Det är skitkul, ett självförverkligande. Kanske som en bygga en altan själv, vilket jag för övrigt aldrig skulle klara av.

Vi åkte bil hit ner i går, startade kl. 06.00 och kom fram kl. 03.00 efter några lååånga bilköer, samt en sväng inom Munchen flygplats för att hämta upp lyxfarana. Pga av den sena ankomsten tog vi det mycket lugnt på träningen idag. Så här de två passen ut:

Sen ankomst igår.

Sen ankomst igår.

2 h 15 min mycket lugn stakning på rullskidor med 3:or. Totalstign. 500 hm, snitt 16,1 km/h, medelpuls 119, max 158. Körde bland annat ett varv på den 5,6 km långa och fullständigt livsfarliga rullskidbanan; efter dom nedförsbackarna behöver man inte till Liseberg på ett tag. Stanislav Rezac var ute och stekte utan handskar och hjälm. Åkte med KraftStaven, kändes väldigt bra, tror mycket på den.Vinkel 12 känns bättre än vinkel 27 så länge det inte är idiotplatt. Jag tycker jag får mer kraft med längre stav (går upp från 30 cm under till 22 cm under kroppslängd). Påfrestningen på min armbåge minskar och jag utnyttjar min rygg- och bålmuskulatur bättre. Nackdelarna är att det är svårt med reservstavar vid långlopp eftersom alla inte har den. Anledningen till att inte många fler kör med KraftStaven beror förmodligen också på priset (ca 3000 kr utöver den vanliga staven) och sponsorpolitik.

1 h 53 min lugn löpning. Medelpuls 119, max 165. Mina vader dog mot slutet, jag är inte van vid att springa så långt. Samuel Norlén, eller “die grosse Schwede” som han kallas av serveringspersonalen, kändes stark.

I morgon väntar, håll i er nu, 68 mm regn och 2 plusgrader. 68 MM REGN OCH 2 PLUSGRADER. Samuel tycker vi ska köra gymdag: biceps/bröst på förmiddagen och triceps/rygg på eftermiddag.

Det positiva är att motsvarande mängd kommer i snö på glaciären, så kanske kan vi komma upp dit om ett par dagar. Kanske.

Väderprognos Dachsteinglaciären.

Väderprognos Dachsteinglaciären.

Väderprognos Ramsau.

Väderprognos Ramsau.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i hälsa, Löpning, Rullskidor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ramsau dag 1 av 6 – glaciären stängd

 1. Martin Eckervad skriver:

  Hej..
  Jaha det låter nice..själv ska jag jobba 9 timmar imorgon och på tisdag osv

  Hälsa grabbarna..

  Martin

 2. beingjonas skriver:

  Bra att du springer! Lova att vi kör en tur till Ulricehamn i år också, behöver det för min Ultramanuppladdning:)!

Kommentarer är stängda.