Ramsau dag 3 av 6 – Glaciärskidåkning och härligt formbesked

Så här ser Samuel ut i snöstorm på en glaciär.

Så här ser Samuel ut i snöstorm på en glaciär.

Så kom vi äntligen upp på glaciären. Vi nio Ulricehamnare kesade runt på det 3,3 km korta spåret och var glada. Normalt sett finns det en 5:a och 10:a, men det finns bara 20 cm snö på glaciären, så spåret blev förkortat.

Efter 2 timmar skejt i -1 grad, 10 m/s vind, dimma och snöfall var vi nöjda. Även det tjeckiska skidlandslaget och det svensk skidolandslaget, som var våra enda kollegor där uppe. Normalt sett är det fullt med folk. I morgon kanske finnarna dyker upp, kaspten Magnar Dalen var där och rekade idag. Tyvärr väntas mildväder resten av veckan där uppe, så det kanske bara blir en vända till.

Rullskidor i Pichl-backen
På eftermiddagen åkte vi testtävling i Pichl-backen, som Elofsson och Hellner skejtat uppför fort som få. Eftersom det var +5 grader och blöt vägbana valde vi klassiska 3:or istället, för att inte halka. På startlinjen fanns alla nio ulricehamnare, med rullskidslandslagets snygge-Marcus och Samuel “die grosse Swede” Norlén som toppseedade åkare. Även Linus Larsson och Emil Ekman är åkare som brukar vara före mig på rullskidor.

Vindpinad, lite solbränd, yr, dehydrerad och allmänt slut efter Pichl-test.

Vindpinad, lite solbränd, yr, dehydrerad och allmänt slut efter Pichl-test.

Vi startade i Pichl, passerade nära Kobaldhof och rullskidbanan, och gick sedan “i mål” vid t-korset då man når vägen som går genom Ramsau.

Jag kände mig stark idag. Samuel och Marcus stötte i roten, men jag drog på ordentligt för att täppa luckan. Sedan höll vi tre ihop tills Samuel släppte i slutet av det branta partiet, ungefär halvvägs. Efter det lyckades jag hänga med snygge-Marcus hela vägen upp innan han satte 2 sekunder på mig i spurten. Han drog klart mest, men i början gjorde jag ganska mycket dragjobb.

Pichltest 6,7 km, stigning 450 höjdmeter. Ulricehamns IF topp 4
29.05 min Marcus Johansson
29.07 min Erik Wickström
29.30 min Samuel Norlén
29.32 min Linus Larsson

En träningstävling på ett läger ska man naturligtvis aldrig dra för stora växlar av, men det var i alla fall kul att det kändes riktigt bra.

Dagens träning:
– 2 h skejt på glaciären på 2700 möh. Medelpuls 126, max 155
– Pichl-test. 29 min med medelpuls 171 (90 %), max 180 (95 %). Mycket höga pulsnivåer för att vara mig, framförallt i klassiskt. Efter det en intervall på knappt 11 min. KraftStaven funkade perfekt i diagonalen. Totalt 1 h 40 min.

Vi åt lunch på glaciären innan vi åkte ner. Mycket och bra mat för 10 euro. Terje Hellesö kom förbi och knäppte ett foto.

Vi åt lunch på glaciären innan vi åkte ner. Mycket och bra mat för 10 euro. Terje Hellesö kom förbi och knäppte ett foto.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ramsau dag 3 av 6 – Glaciärskidåkning och härligt formbesked

  1. Pingback: Ramsau dag 5 av 6 – glaciärsol och nytt bra formbesked i Pichltest | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.