Ramsau dag 4 av 6 – STRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLANDE solsken

Det blev en stekarnas dag i Alperna! Först skidåkning i +9 grader och gassande sol på förmiddagen, sedan rullskidor och löpning med bar överkropp i dalen på eftermiddagen.

Ulricehamns IF fr v: Ponuts Rygh, Johan Nyman, Marcus Johansson, Emil Ekman, Samuel Norlén, Andreas Lundblad, Linus Larsson och Erik Wickström.

Ulricehamns IF fr v: Ponuts Rygh, Johan Nyman, Marcus Johansson, Emil Ekman, Samuel Norlén, Andreas Lundblad, Linus Larsson och Erik Wickström. Klicka på bilden så växer den.

Jag åkte klassiskt med mina Atomic Skintec, ännu en pryltest jag håller på med. De är HELT FANTASTISKA! Med en stighud som sätts fast med magneter i fästzonen ger de perfekt grepp i alla fören. En bredare stighudsdel för blött före och konstsnö, en smalare stighudsdel för torr snö och nysnö. På glaciären är de oslagbara. I blandförhållanden kan det vara svårt att valla och de andra kladdar med klister som hugger eller skavs bort. Själv har jag inte med en enda valla hit. För övrigt så är klister djävulens påfund. Nackdelen med Atomic Skintec är att de glider för dåligt för tävling (men helt OK för träning), samt att man kanske glömmer bort hur man vallar. Jag kommer förmodligen åka 95 % av mina träningspass på dessa i vinter.

Kändisar på glaciären idag: Svenska skidorienteringslandslaget. Tjeckiska, estniska och finska skidlandslagen. Sandra Hansson. Martin Bajicak. Christian Hoffmann. Emil Ekman.

Dagens träning:
– 2,5 h lugn klassisk åkning på glaciären, medelpuls 128, maxpuls 156
– 1 h 50 min rullskidor skejt med treor, varav 1 h 05 min A2 (=halvhårt). Mest uppför, höjdskillnad på drygt 900 meter. Från Pichl till kabinbanans fot med några extrasvängar på 35 min. Medelpuls 135, max 156. 40 min lugn löpning direkt efter det, medel 112, max 135.


 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ramsau dag 4 av 6 – STRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLANDE solsken

  1. Orestig skriver:

    Såg reklam för dessa stighudar i vasalöparen idag, har du koll på vad riktpriset blir?

    Hur bra är vidhäftningen? Är det som med riktiga stighudar att det är kör(typ)t om det kommer vatten eller snö emellan?

    Se upp med tacklande poliser i ramsau!;)

  2. Erik Wickström skriver:

    Inte samma grepp som riktiga stighudar, men bra bett. Vatten är inget problem, det var tokblött på glaciären idag. Priset på Pölder som sagt 3000 kr.

Kommentarer är stängda.