Ramsau dag 5 av 6 – glaciärsol och nytt bra formbesked i Pichltest

Andreas Lundblad fångade både ett berg, en skåning i ett passgångssteg och en tennistränare på samma bild. I farten med en mobilkamera dessutom. Imponerande.

Andreas Lundblad fångade både ett berg, en skåning i ett passgångssteg och en tennistränare på samma bild. I farten med en mobilkamera dessutom. Imponerande.

Solen skiner i Ramsau! Paradiset visade igår upp sig från sin bästa sida igen: enkla lager klädlager på glaciären och bar överkropp i dalen. Glaciärsnön är dock ingen höjdare. +1 grad på natten och +9 grader på dagen gör att det blir blött på 4 km-slingan, det ligger t o m vatten i spåret på vissa ställen. Snölagret är tunt, ca 10 cm, och stenar sticker upp här och var. Förhållandena brukar vara betydligt bättre och en 10 km-slinga brukar också vara öppen. Men med glatt humör i solen är det ändå ett rent nöje att snurra runt med Ulricehamnarna och finåkare från hela världen.

Jag känner mig i bra form och kör ganska fort på de flesta pass. Eftersom jag fuskar lite med träningen när jag är hemma (för långsamt, för kort, för behagligt), bestämde jag mig i somras för att köra på rejält på lägren. Medelpulsen hamnar ofta bara i mitten av A1 (60-75 % av maxpuls), men jag har lätt för hög höjd och kan köra relativt snabbt med låg puls. Det gör att jag kör lite snabbare än övriga UIFare på glaciären. Men som sagt, min intensitetsnivå är ändå ganska låg och jag känner mig i bra form. Jag har lyckats att bara jobba max 2 timmar per dag denna vecka, vilket gör att återhämtningen blir optimal. Då är det lätt att köra hårt.

Barnen i Ski Team Syd, även kallade K1 och K2.

Barnen i Ski Team Syd, även kallade K1 och K2.

Starkt resultat med slitna ben
På eftermiddagen körde vi åter ett Pichltest (6,7 km, 450 meters stigning), denna gång med träningstävlingsskejtskidor. Nästan direkt bildades en tätduo med mig och snygge-Marcus. Vi drog ungefär lika mycket första halvan, sedan drog han resten och satte 5 sekunder på mig i sista backen. Båda körde på växel 3 och 4 hela vägen, aldrig växel 2.

Min tid på 24.22 min är ingen höjdare om man jämför med landslaget, men vi var duktigt slitna. Det börjar kännas i benen nu och egentligen upplevdes testet mest trögt. Det klassiska testet gick mycket bättre. Men även skejttestet är ett bra resultat av mig, bara 5 s efter Marcus och knappt 2 min ner till näste man. Men det är september och det var en träningstävling. Inga nummerlappar, ingen publik, ingen blåbärssoppa och ingen snö under fötterna. Dessutom är ju uppför, det som passar mig bäst. Dock är det alltid roligt att åka bra mot andra.

Herta som jobbar på pensionatet är fantastiskt trevlig. Turligt nog pratar hon inte engelska, så jag får massor av övning på min tyska. Igår bjöd hon på hemkörd rönnbärsbrännvin.

Herta som jobbar på pensionatet är fantastiskt trevlig. Turligt nog pratar hon inte engelska, så jag får massor av övning på min tyska. Igår bjöd hon på hemkört rönnbärsbrännvin.

Torsdagens träning:
– 2,5 h klassiskt med Kraftstaven och Atomic Skintec på Dachsteinglaciären. Kanonbra fäste och inget klisterkladd. Medelpuls 124, maxpuls 149.
– Pichltest med gamla tävlingsskejt. 24.22 min, 5 s efter snygge-Marcus. Alla kände sig slitna och alla kände att syran kom vid längre puls än normalt. Vanligt i slutet av läger. Men kul att köra riktigt bra på ännu ett test. Näste man knappt 2 min bakom. Medelpuls 168 (88%), maxpuls 178 (94%). Totalt 1 h 50 min.

Andreas Lundblad är stolt över att inte leva som han lär. Han läser om hur Mats-Eric Nilsson totalsågar livsmedelsindustrins tillkortakommanden, för att sedan snaska i sig E-nummer för en hel armé och ett par dosetter kosttillskott.

Andreas Lundblad är stolt över att inte leva som han lär. Han läser om hur Mats-Eric Nilsson totalsågar livsmedelsindustrins tillkortakommanden, för att sedan snaska i sig E-nummer för en hel armé och ett par dosetter kosttillskott.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.