Skigo Rullskidor Skate – knäckt stomme

Knäckt rullskidsstomme från Skigo.

Knäckt rullskidsstomme från Skigo.

Jag lånade ut mina skejtrullskidor i kolfiber från Skigo med modellnamnet Skate Carbon 355 till träningskompisen Olle Häggdahl för ett par veckor sedan. Nyligen mejlade han mig med ämnesraden ”Måste banta” och bifogade en bild på en bruten stomme.

Det var inget bra recension för Skigo, jag har även hört fler som råkat ut för samma sak. Varken Olle eller jag väger mer än 70 kg och rullskidorna hade gått max 10 träningspass. Inte heller Skigos klassiska rullskidor är jag helt nöjd med. Stommen i kolfiber är lätt och fin, men försöket att göra skidåkningen mer snölik genom en extra lång stomme blir inte riktigt bra. Ändarna känns helt enkelt för tunga, och den uppfattningen delar jag med flera som testat skidan.

20110924-214451.jpgToppenprodukter i övrigt
I övrigt gör Skigo fantastiskt bra produkter, jag kan varmt rekommendera de mycket prisvärda racingstavarna och alla eminenta glid- och fästvallor (som jag tävlar mycket på). Men på rullskidsfronten måste de fortsätta att produktutveckla.

Rullskidsförstöraren Olle är för övrigt en jävel på Rubriks kub. 13 sekunder har löst den på – med öppna ögon. Han kan även titta på en olöst kub, memorisera alla kommande vridningar, och sedan fixa skiten med ögonbindel. Olle imponerar. Han har fin vadmuskulatur också. Men han ska ge fan i att köra sönder mina rullskidor.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Skigo Rullskidor Skate – knäckt stomme

  1. Olle skriver:

    Smickrande. Men jag väger faktiskt 73…

Kommentarer är stängda.