Marwe rullskidor skate – trögt och skönt för baken

Jag säljer rullskidor från Eagle-sport. De gör tävlingsskidor som har tagit otaliga VM-guld i både skejt och klassiskt. De gör också några av marknadens mest prisvärda träningsskidor som jag nästan alltid åker på. Allt från lättrullat till extremt tungrullat. Är du sugen på ett rullskidsköp, hör av dig. Priser på Eagle-sport finns här.

Marwe Skating 610C

Marwe Skating 610C

Men det hindrar mig inte från att testa och njuta av andra märken. I fredags gjorde jag premiärtur på ett nytt produkttest: Marwe Skating 610C. Det blev kärlek vid första ögonkastet! De flesta rullskidsmärken klassificerar rullmotståndet som 1, 2, 3 och 4, där 1:or är tävlingshjul och 4:or riktigt trögt. Marwe däremot, har klassificeringen 0, 6, 7 och 8, där redan 6:orna är ungefär lika tröga som de andra märkenas 3:or. Marwes 8:or är alltså extremt tröga, och eftersom jag har fått en enorm träningseffekt av Eagle-sports 4:or i klassiskt ville jag testa det trögaste jag kunde hitta i skejt.

Trögt är bäst på sikt
Första passet blev 1,5 h småkuperat skejt i Borås med omnejd med Olle Häggdahl. Medelpuls 119, medelfart 16,4 km/h. Det kändes riktigt bra direkt: mjuk och fin gång i både stommen (som heter Hybtonite Nanoepoxy Aircell Core Cap) och hjulen. Trögt var det, rövmusklerna fick jobba ordentligt. Många hävdar att man ska köra lättrullat i skejt för att inte bli stum. Själv tror jag på variation. Trög som attans ibland för att bygga muskler, lätt ibland för att träna teknik och åkflyt.

Marwe finns bland annat att köpa hos Rullskidsspecialisten, som drivs att Skånes egen rullskidsikon: Håkan Huselius.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Marwe rullskidor skate – trögt och skönt för baken

 1. Väntar på ett par sådanna nu oxå, dock “bara” med 6:or… 🙂

 2. björn jonsson skriver:

  Kör med dessa skidor jag med! Funderar på till nästa säsong skaffa 7:or och även marwe 610A för hårdkörning. varför inte med 0hjul på dom isåfall ? 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Jag spanade precis på din hemsida. Från plats 890 till plats 172 på ett år i Vasaloppet: 10 poäng. 70 träningstimmar per månad: 10 poäng.

   Keep on rockin’ 🙂

 3. björn jonsson skriver:

  Tackar! 🙂 Hoppas bara man inte peakat utan kan fortsätta utvecklas! du har ju tagit klivet in i den riktiga hetluften nu! grymt imponerad över din kapacitet

 4. Joakim Gustafsson skriver:

  Jag tror på lätta lätta skidor på skate…

Kommentarer är stängda.