Semla à la Ollé

Med en semla och kaffe gick skrivandet skitbra idag.

Med en semla och kaffe gick skrivandet skitbra idag.

Tisdagen blev en härligt effektiv dag. Jag fick ringt många samtal, svarat på otal mejl och framförallt lyckades jag producera mycket text till Vasalöparen. Massvis återstår, men jag gjorde klart ett par stora grejer idag. Kul!

Mora-Nisse åkte ett par varv i distansfart, men tröttnade snart på att trängas bland alla norrmän.

Mora-Nisse åkte ett par varv i distansfart, men tröttnade snart på att trängas bland alla norrmän.

Som stöd hade jag kaffe och hembakt semla. Olle är en riktigt svärmorsdröm och är helt fantastisk i sängköket. Han hade bakat kardemummabullar i Borås som han tog med sig till Torsby. På ICA Toria köpte han grädde och mandelmassa och sedan var byggandet av semlorna i gång. Riktigt god efterrätt till Valbergsängens lunch.

Vi tränade oss rejält trötta idag. Med låg puls. 2 timmar skejt i tunneln på förmiddagen och 2 timmar klassiskt rullskidor på kvällen. Olle är sex år yngre än mig och kortade ned sina pass en halvtimme pga av sin juniormetabolism (han blev hungrig). Jag körde 3 st 11 minuter långa tröskelintervaller i tunneln, men det kändes inget vidare. Dels känner jag att jag verkligen behöver sova mer, dels är snön fruktansvärt…fruktansvärd. Sockrigt, smutsigt, trögt. Jag tror att man i år har snålat på elen vilket gör snön varmare och mer sockrig. Typ. Även i fall pulsen ligger normalhögt så blir det som ett styrkepass, man måste lyfta ordentligt på skidorna och man blir trött i hela kroppen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.