Bästa kaffebryggaren – perkulatorn är överlägsen

En hederlig perkulator.

En hederlig perkulator.

Jag glömmer aldrig mitt första möte med en Don Pedro. På bilden Anders Örn, som var värd för ett kalas för fyra år sedan.

Jag glömmer aldrig mitt första möte med en Don Pedro. På bilden Anders Örn, som var värd för ett kalas för fem år sedan. Patentet för Don Pedron togs redan på 1840-talet.

Lika överlägset som ull vinner som material för underställ på vintern, lika överlägset vinner perkulatorn eller en Don Pedro som bästa kaffebryggare. En vanlig kaffebryggare, eller en trendig och svindyr Moccamaster, är akterseglade å det grövsta. Enligt mig. Det ända sättet att få riktigt gott och riktigt varmt kaffe är med perkulatorn eller Don Pedron, där den senare tyvärr lätt faller i bitar.

Vi har länge haft en Don Pedro, men den förolyckades tragiskt efter en diskning i förra veckan. Efter en svår tid med fulkaffe fick vi äntligen en perkulator på plats igår (arvegods från Idas släkting). Så nu är jag glad igen. Jag har för övrigt druckit mig igenom hela Arvid Nordquists sortiment, 12 sorter. Det tog ungefär nästan ett år och jag blev klar för några veckor sedan. Efter noga övervägande och en massa velande blev det till slut Reko som gick segrande ur striden som personlig favorit. Framöver ska jag lyxa lite mer och köpa finbönor på Bergs i Borås (tack Sofia för att du fick mig att inse), där de mals på plats. En ordentlig kaffemal för hemmet står ännu ej Idas och min inköpslista.

Martin Josefsson köpte sin hjälm före Sverige inträde i EG och hans rullskidsbag är förmodligen EUs fulaste.

Martin Josefsson köpte sin hjälm före Sveriges inträde i EG och hans rullskidsbag är förmodligen EUs fulaste.

John Börjesson och Martin Josefsson
Min träningsvärk i ryggen från söndagens rullskidstävling har varit något i hästväg. Jag har knappt kunnat träna ordentligt i veckan. Men jag har i alla fall kört ett mysigt skidgångspass med Hestra IFs lovande orienterare John Börjesson i Hallénsbacken. Det blev 6 st redigt tuffa intervaller med ca 50 % gång och 50 % älfhufs. Jag snittade 3.30 min med John hack i häl, förutom på sista intervallen då jag som väl var ställde honom. Han är ju för fan 10 år yngre än mig, han var inte ens född när Sverige taktfast åkte ut med 2-1, 2-1, 2-1 i VM -90.

Igår stakade Martin Josefsson och jag en 1,5 h-tur på 2:or. Martin är på g igen efter lite fuskvila efter Kalmar Triathlon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Mat och dryck, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Bästa kaffebryggaren – perkulatorn är överlägsen

  1. John skriver:

    Haha! mysigt pass.. Nästa pass ska jag inte vika mig 😉

Kommentarer är stängda.