Två skidunnlar i Göteborg???

Debatten om skidtunneln i Göteborg har blivit debatten om skidtunnlarna i Göteborg. Tack vare er fantastiska bloggläsare får man reda på mycket genom många initierade mejl och kommentarer. Här kommer det senaste:

Det finns tydligen fler skidtunnelprojekt i Göteborg än Skate-Ås.

Det finns tydligen fler skidtunnelprojekt i Göteborg än Skate-Ås.

Från Johan Engström
Skiteam Göteborg strävar efter att ta tillvara på skidåkarnas och de aktiva föreningarnas intresse i Göteborgsregionen. 

Vi har haft några möten och är i löpande kontakt med Ola S VD på SEFA angående hur man kan bygga skidhallen så den inte bara är platt och full med preparerad snö. Med kreativa idéer och praktiska lösningar från verkligheten har under årets lopp hallen förändrats till de ritningar som idag ligger som grund.

Skicross inspirerat och med erfarenheter från tex projektet “skidor på Heden” med roliga tekniska banor för att kunna få med alla skidåkningens moment för både klassisk och fristil. 

Det skall också vara kul och inspirerande miljö att åka i för motionärer. Den visuella upplevelsen är en viktig del för en inspirerande helhet. I synnerhet om det inte är ett milslångt natur spår mellan granarna i skogen utan en kortare slinga inomhus…

Även Perra Yttergård har varit nere på möte för att visa på att SSF är mycket positiva för projektet.  Även Göteborgs Kommuns IOFF projektledare är involverad i “skidtänket”.

Just nu väntar “alla” på att de styrande politikerna skall fatta rätt beslut angående en markrättsfråga. Det har legat stilla på deras skrivbord sedan sena våren…

Innan vi vet besked händer ingenting – mer en allt lobbyarbete som pågår för att fylla på med argument. Vi har hittat massa intressanta och spännande siffror, exempel och argument.

Vi vill också påpeka att projektet “skate -ås” är ett helt annat projekt. Så vi inte blandar ihop äpplen och päron.

Jakob Hanberger är en snäll påg som var med på mitt Vasaloppsläger i Torsby i september.

Jakob Hanberger är en snäll påg som var med på Vasaloppslägret i Torsby i september.

Från Jakob Hanberger
Mer om Göteborg. Tomträttsavtalet drar ut på tiden. Fastighetsnämnden gav KF/KS uppdrag att tilldela SEFA tomrätt redan före sommaren men beslut dröjer. Kanske innan årsskiftet.

Ola Serneke, SEFA Bygg 18 okt 2011: “Vår tidplan står dock fast att årsskiftet 2013/14 skall hallen stå klar. Vi kommer då att ha en skidhall om ca 13.000 m2 och ca. 1,3 km spår. Etapp 2 kommer minst ta 5 år från nu innan det är klart”

Mao blir det skidhall med slingrig bana om två år, förhoppningsvis. Etapp 2 med bättre möjlighet att åka utan att behöva träna kurvteknik dröjer till tidigast 2017. Den som väntar på nåt gott…

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Två skidunnlar i Göteborg???

  1. wellnessfight skriver:

    Det vore bra att kunna öka idrottsutövandet alla årstider och ge förutsättningar för det

Kommentarer är stängda.