Marcus Wadell – XCC Ulricehamns starke man

Marcus Wadell. Bilden är stulen från www.xcc.se.

Marcus Wadell. Bilden är stulen från http://www.xcc.se.

Jag tränade 3 timmar igår. På en och samma gång. Förutom på cykeln är det tyvärr ganska sällan jag kör träningspass på över två timmar, men jag borde göra det. Får jag välja mellan två lugna 1,5 timmare och en lugn 3 timmare tror jag många gånger mest på den senare. Men det är inte alltid lätt att kunna avsätta dubbelt så mycket tid på en och samma gång.

Igår var det hur som helst äntligen dags för årets första 3 h-rull! Jag fick skjuts av Marcus Wadell, som bor i Borås och jobbar i Ulricehamn. Han släppte av mig vid Bryggan (bra fikaställe för långa cykelturer) i Ulricehamn och sedan stakade jag hem på banvallen i distansfart på 4:or. Det var 43,7 km, men jag skarvade på så det blev 46,3 km och tre timmar, alltså 15,4 km/h i snitt. Olle Häggdahl skulle varit med, men messade 06.24 och drog sig ur den sopan.

Presentation av chaufför Marcus Wadell
– Kommer från Tvärred, han och Linus Davidsson är bästizzar
– Född -82 och orienterade och åkte skidor som ungdom och lite som junior
– Har krigat utomlands och gjort lumpen jättemånga år i Arvidsjaur
– Jobbar nu som projektledare för XCC Ulricehamn (officiellt Vasaloppscenter), där Linus Davidsson är huvudtränare
– Marcus Wadell ordnar tillsammans med mig dagsläger på skidor 17 december i Ulricehamn för alla skidintresserade

Linus Davidsson älskar godis lika mycket nu som förr.

Linus Davidsson älskar godis lika mycket nu som förr.

Marcus Wadells främsta merit som människa är trots allt som andregitarrist i vårt band “Punktum” på gymnasiet. Vi vann faktiskt en tävling och fick spela in en demo med tre låtar. Alla i bandet var tondöva och saknade takkänsla, men det var publikröstning och vi hade många kompisar på plats så att vi kunde slå de snortajta esteterna. Jag spelade också gitarr, sedan hade vi en trummis, basist och sångare också. Marcus hette “Koma”, jag “Disaster” (eller bara “Dis”), de övriga hette “Kidney” och…minnet sviker. Hur som helst, vi var inte skitbra, men vi hade skitkul. Nedan finns våra tre låtar att spela/ladda ner (högerklicka och tryck “spara länk som…”). Jag har skrivit det mesta av musiken på de två första, den sista är en cover.

Det är för det mesta riktigt otajt, med gitarrsolot 1,45 min in i den första låten är jag lite stolt över. Tänk att man kunde “hammer-on” och “pull-off” och sån’t där när det begav sig.

01 Turn off your body
02 Panta Rei
03 She (cover på Misfits)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.