Anders Olsson i Vasalöparen

Erik på sitski i Torsby Skitunnel

Anders Olsson lät mig ta ett åk. Foto: Luca Mara

Det var väldigt skönt att komma hem igår efter 12 dagar på resande fot (3 dagar i Torsby + 9 dagar i Brux). Ida var kvar, hon var sig lik och hade inte bytt frisyr. Jag möttes även av 12 exemplar av Borås tidning, som kommer ta mig ungefär en halv dag att gå igenom. Dagstidningen är nästan lika fantastisk som P1. Man känner sig som en härlig pensionär när man läser och ojar sig över alla lokalnyheter.

Även årets fjärde nummer av Vasalöperskan hade kommit. Det var som vanligt mycket jobb med tidningen. Men som vanligt fantastiskt roligt. Och som vanligt är det lite annorlunda att se den i pappersversion efter att ha läst artiklarna hundra gånger i word- och pdf-format innan tryck.

Den absolut roligaste texten att skriva var den om Anders Olsson, som var en oerhört sympatisk och intressant person. ARTIKELN MED BILDER FINNS HÄR!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Anders Olsson i Vasalöparen

 1. Håkan Huselius skriver:

  Det var riktigt snygga bilder i den artikeln.

  Åkte du med korta kraftstaven eller? ser så ut på bilden

 2. Majken skriver:

  Suverän artikel om/med Anders, Erik! Riktigt kul att läsa.
  Har försökt att nå dig via mail men får bara felmeddelanden så kör på att få tag på dig här istället. Skulle vilja köpa ett par Eagle träningsrullisar för skejt om det går för sig. Du kan väl maila mig på majkenjh@gmail.com så får vi se om det funkar på det andra hållet istället 🙂

  Mvh
  Majken

 3. Dave skriver:

  Ser ju ut att kunna ge träningsverk för core-musklerna att åka på den där!

 4. Niklas skriver:

  Bra artikel om Anders Olsson som var kul att läsa. Men jag läste en notis om årets Lidingölopp där du måste gjort lite tunn research. Bills tid var bra men det har stadigt funnits skidåkare under 1.50 t.ex. Martin Johansson IFK Mora 1,45,54 från 2007.

  • Erik Wickström skriver:

   Det är sant, jag var faktiskt på plats och såg Martin gå i mål det regniga året. Men stort sätt så har det varit tunnare på senare år än tidigare. Eller har jag fel? Tack för feedback!

   • Niklas skriver:

    Mora har tagit hem lagtävlingen med hjälp av flera skidåkare minst 2ggr dom senaste 10 åren. Andreas Svanebo sprang på 1.49 2008. Sen har väl tiderna över lag försämrats mycket jämfört med 80-talet. Jag kan dock inte hålla med om att årets skidåkarresultat skulle sticka ut något.

   • Erik Wickström skriver:

    Där har du en poäng! Du vinner 🙂 Årets resultat stack egentligen inte ut så mycket jämfört med de senaste 10 år. Det var en miss från min sida. Tack.

 5. Niklas skriver:

  Viktigt 😉 Tack för intressanta och bra artiklar i övrigt.

 6. Tor skriver:

  En riktigt bra artikel om Anders Olsson. Jag läste den för min fru som är helt ointresserad av sport (förutom finsk hockey) och även hon tyckte det var en väldigt bra artikel.

Kommentarer är stängda.