Träning vecka 46 – Bruksvallarna

Många mil på 2,4 km konstsnö

Många mil på 2,4 km konstsnö

Måndag:
– 1,45 h klassiskt på konstsnön (första 30 min enbart stakning) + 1,15 h klassiskt rullskidor
– 2h skejt varav en dryg timme bakom Hellner

Tisdag:
– 1,35h klassiskt inkl 24 min intervalltid. Gustav Eriksson och Simon hängde av mig. Dåligt tryck. 20 min styrka med Train Station efteråt.
– 2 h skejt. Helt OK tempo. Trött.

Onsdag:
– 3h klassiskt, segt men kul. Åkte bla med Kalle Westberg och Philip Askeroth.
– 1h gym, gav överkroppen en rejäl omgång. Med Emil Ekman och Pontus Rygh.

Torsdag:
– Träningstävling 10 km K. 26.39 min. Tot 1h45
– 2 h klassisk. Största delen bakom Jimmie Johnsson, som håller hög distansfart

Fredag:
– 3 h lugn skejt, åkte bla med den mycket trevlige Mattias Nilsson (ej östersundaren) från Funäsdalen som flyttat till Falun. Han var tidigare tjock och rik bankman, men satsar nu åter på skidor och blir farlig i vinter.
– 2 h stakning i lugnt tempo

Lördag:
– 1,08 h klassiskt inkl 3 st långa stakintervaller: 7.49-7.54-7.42 min. 3 min vila. Lika med Pontus Rygh på de två första, 10 s före på sistas. Sedan 22 min löpning.
– 1,18 h skejt inkl 5 st korta intervaller. 2.30-2.28-2.27-2.25-2.33 min. 1,5 min vila. Lika med Emil Ekman på alla utom sista, då var han 12 s före.

Söndag: Vila

Totalt 23 h 08 min träning varav 1,26 h högintensivt+ 2 styrkepass

Detta var årets överlägset hårdaste träningsvecka. 23 timmar på snö är för mig mycket hårdare än när man blandar upp träningen med cykel och rullskidor. För övrigt tränar jag bara mer än 20 timmar på en och samma vecka 2-3 gånger per år. Formen var inte på topp under veckan, men all träning och mental vila här uppe ska nog kunna göra gott längre fram.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.