15 km F FIS-tävling i Östersund the Story

Jag gillar när tävlingar har riktiga namn. Den här rubriken var ju inte direkt skitsexig. Det beror på att Idretävlingarna flyttade till Östersund från Dalarna.

Olle Ekmans vallabuss

Olle Ekmans vallabuss

Som jag skrev kort igår blev jag 46:a av 95 deltagare vid söndagens lopp över 15 km skejt på kuperade banor i mjukt före och några minusgrader. Det var ett OK resultat, men jag hade nästan hoppats på ännu bättre eftersom banan och distansen passar mig bra. Redan efter första varvet av fyra hade jag blodsmak i munnen, så jobbigt var det. Jag tittade inte på klockan under loppet, men efteråt såg jag att både medelpulsen (170; 90%) och maxpulsen (186; 98%) hade det svettigt.

Hög puls är ofta tecken på bra eller dålig form. Låg puls indikerar ofta att man är sliten och inte får ut allt på tävling. Jag fick verkligen ut allt, man jag saknar tävlingsvana. Tyvärr är hälen dålig, Borås saknar snö och jag kommer knappt kunna tävla före Jizerska Padesatka 8 januari (jul i Östersund och sedan nyår på Långberget).Västvärldsmisär.

Men på det stora hela känns det bra och kul! Grundformen är bra, jag är bättre än förra året, mycket starkare än tidigare och snöträningen över jul och nyår kommer att göra gott. Nu gäller det att överleva en hård vecka framför datan!

Loppet i siffror
Tid: 42.14 min på klockan som jag satte på lite innan (42.06 min riktigt tid)
Distans: 15.27 km
Medelhastighet: 21.7 km/h
Maxhastighet: 48.9 km/h
Medelpuls: 170
Maxpuls: 186

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på 15 km F FIS-tävling i Östersund the Story

  1. Greta skriver:

    Du kanske kan anordna en träningstävling i Östersund på juldagen!

Kommentarer är stängda.