Hellner: Jag åker snyggast

Ett uppslag om Daniel Richardssons vackra teknik i helgens DN

Ett uppslag om Daniel Richardssons vackra teknik i helgens DN

Min far professorn prenumererar på Dagens Nyheter sedan urminnes tider. Den läser han minst två timmar om dagen och kan allt om inrikes- och utrikespolitik. Däremot har han dålig koll på sitt eget telefonnummer, ingredienserna i pannkakor och det senaste inom skidvallning. Jag gillar min far, man vet var man har honom.

När det står något särskilt intresseväckande i DN – som ett raljerande kåseri om KDs lättsinniga populism (pappa avskyr KD), en recension från en obskyr uppsättning på Göteborgsoperan eller en artikel om skidåkning – brukar han spara ett klipp och lägga på sängen i mitt pojkrum.

Igår när jag hämtade en grej hittade jag en artikel om Daniel Rickardssons fina klassiska stil. Eller Richardsson med ch, om han själv får välja. Det står bland annat om skillnaden mellan att åka snyggt och teknisk effektivt. Artikelförfattarna har även frågat några skidåkare om vilka de tycker åker snyggast, och där är inte Hellner blyg: Daniel Richardsson åker jäkligt fint i klassisk stil. I skejt gillar jag min egen teknik. Det gillar jag. En heder åt Hellner för att han inte är så dumblyg!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.