Golf är ingen sport

Jesper Brofjärd och jag vid en golfbana ca 15 km utanför Borås

En sömnig Jesper Brofjärd och jag vid en golfbana ca 15 km utanför Borås

Så här såg det ut vid ett testslag för fem år sedan

Så här såg det ut vid ett testslag för fem år sedan. En svunnen tid.

Idag åkte jag mitt andra klassiska skidpass på en månad. Det är inte så mycket. Men trevligt var det. Tyvärr gjorde det ont, så jag fick sluta efter en dryg timme med växelvis skejt och klassiskt. Hälen är dock helt klart på bättringsvägen och nästa vecka kommer jag förmodligen att kunna träna för fullt igen. En jävla massa tjöt om denna häl…

Med mig på Bredareds golfbana hade jag ett 5 cm tjock lager med snö, en Jesper Brofjärd med tomteskägg och minnen från min golf-”karriär”. 2006 slutade jag med skidåkningen och tog grönt kort på våren. Sedan spelade jag en runda och lyckades gå på mitt handikapp (36). Sedan dess har jag inte rört en golfklubba, med undantag då jag drabbar samman med Jochen Gustafsson på minigolfbanorna på somrarna.

Bredareds golfbana 19 december 2011

Bredareds golfbana 19 december 2011

Ingen riktigt sport
En birdie lyckades jag slå, på ett halvsvårt par 3-hål. Jesper undrade varför vi åkte så ofta vid hål 13 under passet, innan jag förklarade lite grundläggande psykologiska pep-beteenden hur man vill bli påmind om tidigare framgång.

Anledningarna till att jag inte fortsatte med golf är följande:

 1. Det är ingen sport. Det kräver för lite styrka och kondition för att få kallas sport. Det lönar ju sig knappt att dopa sig.
 2. Varför spela golf när man kan konditionsträna.
 3. Jag hade problem med humöret. Missade jag tre utslag i rad flög klubban ett 20-tal meter genom luften. Det uppskattades inte bland piképojkarna.
 4. Jag var ingen talang.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rehab, Skidor, Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Golf är ingen sport

 1. Richard Lindberg skriver:

  Underbart förklarat om golf! 🙂 Jag har inte fören nu förstått varför jag ogillar denna ”sport”!

 2. Skidjan skriver:

  Om man gör en distinktion mellan sport och idrott blir världen mycket enklare!

  Dart blir en sport men skidåkning är både en sport och en idrott. Någon annan som tänker så?

  • Erik Wickström skriver:

   Intresant. Dart blev nyligen en ”idrott” enligt rf. Då sade man på dartförbundet att ”det dricks inte så mycket på mästerskap längre”. Det är bland de roligaste jag har hört i hela mitt liv.

Kommentarer är stängda.