Fin träning i Långberget

Ja å Mattin

Ja å Mattin

10 kompisar, massor med skidåkning och fint vinterväder. Dagarna flyter på fint i (på?) Långberget. Tyvärr är hälen fortfarande inte bra, så hittills har jag i stort sätt bara stakat. Men jag känner mig riktigt stark och så länge jag inte får förslitningsskador på överkroppen kommer det här att göra mycket gott för säsongens – med hästlängder – viktigaste tävling: Vasaloppet.

Onsdag
– 1.40 h klassiskt. 18 min A2 klassiskt (medelpuls 147), 32 min A3 (medel 167, max 180), 18 min (149), 33 min A1 (medel 134). Tot medel 149. 30.1 km, 17.9 km/h. Delvis med Martin Josefsson.
– 1.45 h stakning. Medel 130, max 149. 27.4 km, 15.6 km/h. 5 st impulsryck á 15 s. Med Markus Jönsson och Martin Josefsson.

Torsdag
– 2.00 h lugn stakning, delvis med Markus Jönsson och Martin Josefsson
– 1.35 h lugn stakning, delvis med Jochen och Martin.

Markus Jönsson kör hårt

Markus Jönsson kör hårt

Idag fredag har jag kört tuffa stakintervaller med mina gamla skidgymnasiekompisar Jochen Gustafsson och Markus Jönsson. De har inte åkt hit med vårt tiomannagäng som mest består av glada icke-elitidrottare. Jochen har en nyligen köpt en jättefin stuga här och Markus har åkt hit på träningsläger pga av det skrala snöläget i Ulricehamn.

Hela veckan har jag som sagt känt mig stark, och idag fick jag ett bra kvitto. Vi körde 3 min-intervaller med 1 min vila runt på 5,3 km-spåret. Jag och Jochen stakning på skejtskidor, Markus klassiskt. Jag ska inte avslöja för mycket, men jag var i alla fall väldigt nöjd med utfallet på passet. Och trött.

Efteråt hade Jochen och jag en kort tekniklektion med två par från Stockholm och Göteborg. Det är alltid lika roligt att ta hand om entusiastiska motionärer och man får mycket energi tillbaka med alla glada miner och teknikförbättringar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.