Långloppspremiär i morgon

Så här roligt hade vi vid nummerlappsuthämtningen.

Så här roligt hade vi vid nummerlappsuthämtningen.

Det blir stora trugor i morgon. Dassalock från Rex på Oneway-stavarna.

På grund av all nysnö blir det stora trugor i morgon. Dassalock från Rex på Oneway-stavarna. Här placerade på ett par stödstrumpor i ull. Klicka på bilden för att info om trugorna.

I morgon gäller det. Då kan man inte flumma runt och ha kul med rödvin, merchendisemössor, kändisspaning och jaga upplevelser. Då gäller det att leverera som det så fint heter.

Förra året lyckades jag samla krafterna vid rätt tillfällen och åkte bra när det gällde på alla de stora långloppen jag ställde upp i: La Sgambeda 41:a, Jizerska Padesatka 24:a, Marcialonga 42:a och Vasaloppet 52:a.

Mätt eller mogen?
Egentligen har jag inte så höga krav på mig själv längre. Jag är nöjd och glad över att vara i riktigt bra form och få åka till Tjeckien. Skulle det gå åt pipan skulle jag nog inte gråta skitmycket (vilket jag hade gjort förr om åren). Jag vet inte om det är bra eller dåligt, och om det beror på att jag är mindre hungrig på framgång nu eller om jag helt enkelt har bättre självförtroende och är nöjd med vem jag är oavsett resultat i ett obskyrt skidlopp i tjeckiska urskogar.

Martin Ekwall, som tillsammans med Sören Kannius driver Ledsmi.se, siktar ska tävla i Tjeckien på söndag.

Martin Ekwall, som tillsammans med Sören Kannius driver Ledsmi.se, siktar ska tävla i Tjeckien på söndag.

Däremot är jag MYCKET sugen på att åka bra för min klubb Ulricehamns IF. Ledarna med Lars Karlsson i spetsen ställer upp OERHÖRT mycket i form av tid, engagemang, vallning, drickalangning och ekonomisk stöd via alla fantastiska sponsorer.

Bättre än någonsin – och en räcka ursäkter
Jag har tränat hårdare, bättre och mer inriktat på klassiska långlopp i höst än tidigare och förra veckan kände jag mig helt klart i bättre form än någonsin. Sedan får vi se hur långt det räcker. Jag gillar inte att skidåkare ska ursäkta sig så förbannat innan lopp, och jag tycker att jag själv brukar vara bra på att säga “jag kommer att åka bra i morgon” dagen innan tävlingar. Nu känner jag mig dock lite osäker och kommer här med en fullspäckad ursäktsarselan:

 • Hälen är fortfarande inte helt bra. Det gjorde ont idag och det blir Voltaren till frukost i morgon. Smärtan i hälen har också gjort att jag knappt åkt klassiskt med benen sedan i början av december, det har nästan bara blivit stakning.
 • Jag har dålig koll på mina skidor. Skidorna är nya och det har varit svårt att testa med hälont och dålig vinter. Det blir lite av en chansning.
 • Jag var sjuk i veckan och dagens intervallpass på 4*5 min i första backen var minst sagt välbehövligt.
 • Det är min första klassiska tävling för säsongen.
 • Konkurrensen i långloppscupen hårdrar för varje år och nu börjar det bli riktigt tufft.

Det är fruktansvärt fegt av mig att skriva detta, men det kommer också förklara att jag kanske kommer vara mycket nöjd med loppet även om jag inte förbättrar min placering från förra året.

Martin Josefsson, Per Forsberg, pappa och jag delar rum på pensionatet Diana, ca 200 m från starten.

Martin Josefsson, Per Forsberg, pappa och jag delar rum på pensionatet Diana, ca 200 m från starten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Långloppspremiär i morgon

 1. Palle skriver:

  Lycka till ! Väntar på rapport från premiären !

 2. Pierre skriver:

  Ja lycka till!! Kommer att sitta klistrad vid Play imorgon

 3. Carl skriver:

  Lycka till! Hur får du fast Rex-trugan på Oneway-staven? Är inte dimensionen på trugan för stor?

  • Erik Wickström skriver:

   Rex finns i 8,5 och 10 mm. Oneway r 9 mm dr nere. Jag anvnder Rex 10 mm med mycket smltlim. Andra anvnder lite vld och stter p Rex 8,5 mm. Vad som r bst vet jag inte.

 4. Katja Larsson skriver:

  Lycka till i Tjeckiska skogarna!

 5. Sara skriver:

  Imponerande kört Erik!!!

Kommentarer är stängda.