Träningsdagbok vecka 1, 2012 – 7.13 timmar i Borås och Tjeckien

Måndag: Sjuk. Pyttelite ont i halsen. Kände mig frisk i övrigt. Vitlök, C-vit och Strepsils.
Tisdag
: Sjuk. Pyttelite ont i halsen. Kände mig frisk i övrigt. Vitlök, C-vit och Strepsils.
Onsdag
:
– 1 timme rullskidor med treor i Borås. Medelpuls 114, max 140
– 1 timme SkiErg hemma med 70s/20s-intervaller i 15 min. Snittfart 1.45 min/500 m på intervallerna.
Torsdag
: Vila. Minibuss till Tjeckien
Fredag
: Klassiska intervaller 4*5 min med 1,5 min vila i första backen. Med Pontus Rygh. Nästan bara uppför. Lite ont i hälen, men OK. Totalt 1,5 timme
Lördag
: Skidtest med Starts glidtestare (Star crono test). (Katalog här). Med pappa och Martin Josefsson. Körde sedan 3 st 2 min-intervaller med blandad vila, mest uppför. Räknar totalt 1 timmes träning.
Söndag
: Jizerska Padesatka 50 km K masstart. Tufft långlopp i fallande nysnö. 29:a på 2.28 h, 6,36 min efter täten. Jättenöjd, men sugen på mer. Ca 15 min uppvärmning, som vanligt ingen nedåkning efter långlopp.

Totalt 7.13 h träning varav 35 min A3 (hårt) och 2.28 h tävling. Ingen styrka.

Kommentarer:
JÄTTESKÖNT med ett bra resultat! Ovisst innan med tanke på halsont tidigare i veckan, hälont, nya skidor och första klassiska tävlingen. Nu har jag fått ”arbetsro”. Jag tror all grennära träning, SkiErg-intervallerna, det ökande antalet tretimmarspass och den ökande andelen A2-träning har gjort att jag är i bättre form än någonsin. Samt trevligt sällskap i Långberget över nyår. 29:a i årets Jizerska är bättre än 24:a förra året med tanke på hur hårt konkurrensen är nu. Kul att skidorna jag lånat av Oskar Svärd gick så bra!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.