Casco 2012-2013 – nästa års glasögon

Casco Spirit Comp Red

Casco Spirit Comp Red

Jag fick ett fräscht mejl av Casco-Mackan idag. Ett elektroniskt meddelande kanske inte kan vara fräscht, men det innehöll i alla fall bilder på nästa års modeller av Cascos glasögon. Jag fastnade för de gröna och de röda. Texten nedan har Marcus Johansson själv skrivit, det är därför de är så förbannat säljande. Jag åker med glasögon från lite olika märken, men Cascobrillorna med skärm tillhör helt klart ett av favvoparen.

Spirit Vautron V2:  Nyhet höst 2012 !
Cascos värsting och vidarutveckling av  tidigare succén Spirit Comp.
Nu med nya  superlinsen ”Vautron V2” som är den bästa automatiska,  självanpassande linsen Casco någonsin lanserat. Nu i ny häftig ny röd färg ”fire” samt ett ännu större spektra i färgskiftningen.  Vautron  V2 linsen ger även fördelar såsom  smutsavstötande, starkare, och reptåligare än en vanlig lins i polycarbonat. Automatisk anpassning styrs efter rådande ljusförhållanden.
Nytt för i år är även ett bredare band runt huvudet samt att tre linser medföljer.
•        Vautron V2 – automatisk anpassning (Cat 2. 68-27 % ljusinsläpp)
•        Red mirror -full sunshine” – stark sol  (Cat 3. 18-8 % ljusinsläpp)
•        Night run – rainbow clear –  elljus (Cat 0. 100-80 % ljusinsläpp)
Spirit har tack vare sin överlägsna passform, patenterade flipp mekanism (stål sprint)  och super antifog coating  en mycket låg imbildning.  Glasögonen fungerar  lika bra som skydd mot solen som snöskärm och sitter tätare inpå huvudet än systermodellen ”Nordic”  I Svenska landslaget  pryder denna modell  Teodor Peterson, Jesper Modin, Jens Eriksson,  Anton Lindblad och Hanna Brodin.  Övriga stjärnor: Dario Cologna, Ole Einar Björndalen,  Terje Boe, Eldar Rönning mfl.
Storlek M: för Damer/Ungdom
Storlek L: för Herrar/Juniorkillar
Tre linser, putspåse och hårt fodral medföljer.
Rek ca pris inkl moms: 1945 kr

Casco Spirit 2 Lime

Casco Spirit 2 Lime

Spirit 2 Carbonic ”Green”:  Nyhet  höst 2012 !
Ny färg och ny häftig speciallins för soliga dagar.
Spirit 2 har samma båge som Spirit Vautron V2, men levereras med 2 st ”Carbonic” linser,  samt putspåse.
Carbonic linser som medföljer:
•        Green/mirror  – sol (Cat. 3. 18-8% ljusinsläpp)
•        Lemon Sky – blandväder/elljus ( Cat. 1. 80-43% ljusinsläpp)
Spirit har tack vare sin överlägsna passform, patenterade flipp mekanism (stål sprint)  och super antifog coating  en mycket låg imbildning.  Glasögonen fungerar  lika bra som skydd mot solen som snöskärm och sitter tätare inpå huvudet än systermodellen ”Nordic”  I Svenska landslaget  pryder denna modell  Teodor Peterson, Jesper Modin, Jens Eriksson,  Anton Lindblad och Hanna Brodin.  Övriga stjärnor: Dario Cologna, Ole Einar Björndalen,  Terje Boe, Eldar Rönning mfl.
Storlek M: för Damer/Ungdom
Storlek L: för Herrar/Juniorkillar
Två linser och putspåse medföljer.
Rek ca pris inkl moms: 1495 kr

Casco SX21S Red

Casco SX21S Red

SX 21 S Rollerski:
Rullskidlandslagets val 2011-12 !
Mycket lätta sportglasögon för rullskidåkning, längdskidåkning, cykel samt löpning.
Svart och vit modell levereras med 2 linser (klar och mörk).
Röd modell levereras med 2 linser (röd och mörk).
Lime (grön) modell levereras också med 2 linser (grön/klar och grön mörk)
Linsens speciella utformande samt luftintag gör denna modell extremt ventilerad för att förebygga imma.  Den mörka rökfärgade Tronic linsen reducerar solreflexer och ger ett behagligt ljus för ögat. Svenska rullskidlandslaget har innevarande säsong valt Casco SX21 för sin träning och tävling. Färger: Alpinvit , Svart, Röd och Lime (grön).

Nytt för 2012 års modell är förutom nya färger även ett  avtagbart band att ha runt nacken som följer med.
Rek ca pris inkl moms: 795 kr

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Casco 2012-2013 – nästa års glasögon

  1. Greta skriver:

    Jag tycker att de gröna var finast.

  2. J-mannen skriver:

    Svårt feta färger. Ystra damer lär jaga mig i spåret när jag trär dem på hufvudet!

Kommentarer är stängda.