Spannmätning hos The White Gold

The White Golds spannmätare

The White Golds spannmätare. Pappa Engström verkade ha riktigt bra koll på grejerna. Snäll var han också.

Äntligen verkar jag ha fått mina livs första klisterskidor! Tror jag i alla fall.

Joakim Engströms pappa har utvecklat en egen spannmätare som han och hans son använder för att testa folks skidor genom företaget The White Gold. Och enligt denna är ett par av mina nya Atomiclagg tillräckligt höga för att kleta klister under.

Jag har alltid varit extremt träningsvillig, men fullständigt struntat i materialbiten. Det har ledd till lite problem med glidet på de klassiska skidorna. I skejt har jag haft tur, eftersom jag för 10 år sedan kom över ett par stenhårda Rossignolskidor som i stort sätt alltid går bra i alla fören.

Mittenparet kan bli bra för kallföre med burk och högerparet kan bli bra för klisterföre. Paret till vänster var för mjukt för mig på 72 kg.

Mittenparet kan bli bra för kallföre med burk och högerparet kan bli bra för klisterföre. Paret till vänster var för mjukt för mig på 72 kg.

I klassiskt åkte jag i stort sett alla tävlingar som junior, samt fyra år i Alaska på ett par gamla Fischerskidor som jag köpte begagnat av Linus Davidsson. Men nu verkar det bli ändring på det. De senaste året har jag jobbat mer och mer för att hitta bra skidor, och märkt att det inte är så lätt. Jag har insett att alla mina tidigare skidpar varit för låga, både för att valla med burk och klister.

En ny värld
Det var en upplevelse att åka på Oskar Lunds skidor förra året. Det var en annan värld mot vad jag tidigare åkt på. Hade jag inte fått engångslåna dom i Vasaloppet hade jag inte blivit 52:a. Plötsligt hade jag lika bra glid som alla andra. Underbart!

I år var det varit ännu bättre, eftersom jag har fått låna Oskar Svärds skidor för hela säsongen (typ Oskars 13:e bästa skidpar…). De har varit klart bättre än mina andraskidor och både i Jizerska och König hade jag lika bra glid som alla andra i tätklungan. Det var ballt! Synd bara att fästvallan frös under i Jizerska och jag föll och bröt staven i König…Någon gång stämmer allt!

Ingen klisterkille
Problemet denna säsong är att jag bara har haft ett par bra klassiska skidor, och att de inte är gjorda för att valla med klister, då man behöver ett högre spann. För övrigt har jag inte vallat med klister på träning på typ 5 år. Jag stakar, skejtar eller kör Atomic Skintec när det är klisterföre. Klister är jävulens påfund, det är kladdigt.

Nu verkar de två nya skidorna (årets modell) som kommit från Atomic vara kanonbra, ett par för främst för burk, ett par främst för klister. Kanske kommer jag att åka på ett par skidor jag aldrig tidigare tävlat på i Vasaloppet. Nästa år kommer jag att ännu bättre koll på skidorna och då ska jag bli en riktigt materialkille!

Svårlästa anteckningar

Svårlästa anteckningar

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Spannmätning hos The White Gold

  1. Magnus Wiklund skriver:

    Hej Erik. Var håller The White Gold till för spannmätning? Hittar ej information om vilken ort de är på deras hemsida.

    Lycka till på Vasaloppet!

  2. Z skriver:

    Nu snackar vi bra siffror!! Vilken vikt angav du? Nybajsad och nypisssad morgonvikt i kalsonger eller tokladdad vasaloppskropp??? 🙂 🙂

Kommentarer är stängda.