MR på sätet

Dagens outfit från sjukhuset i onsdags

Dagens outfit från sjukhuset i onsdags

I onsdags genomgick jag en magnetkameraundersökning på sjukhuset i Borås. Jag har en lurig, djup skada i sätesmuskeln som gjort att jag i princip inte kunnat springa någonting på 1,5 år. Några korta backpass då och då har jag klarat av, men en svag smärta har legat där och skavt hela tiden. Skidåkning och cykling har dock funkat utan problem.

För alla som inte har blivit plåtade med en magnetkamera så kan jag säga att det inte är någon angenäm upplevelse. Först får man ta på sig en tvångströja (typ) och sedan får man ligga en kvart i en tunnel som väsnas. Som tur är skickar de med ett par hörselkåpor med radio. Jag hade ett jäkla flyt som fick höra skidskytte på radiosporten. Då blev jag lugn och glad.

Svaret på undersökningen kommer om en vecka. Vilken rehabträning ska man då börja med? Kanske får jag springa obehindrat igen någon gång. Det har jag drömt om länge.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rehab, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på MR på sätet

 1. Maja Myren skriver:

  Hej Erik!
  Tack för en intressant blogg!
  Kolla om du hittar nån sjukgymnast/akupunktör som kan ge dig akupunktur i skadeområdet. Antingen vanlig akupunktur, triggerpunktsakupunktur eller en mer “pickande”, aggressiv variant som irriterar i skadeområdet och då får igång läkningsprocessen på nytt! Detta ihop med funktionellt inriktad styrke- och flexiblitetsträning brukar vara effektivt vid vissa typer av långdragna muskelbesvär i sätesmuskler/baksida lår.
  Lycka till!
  /sjukgymnast-Maja

Kommentarer är stängda.