Vasaloppsbakis

Jag pratade mycket med den rolige och trevlige Lasse Jonsson på Swix under dagen (läs: mjölkade han på vallatips)

Jag pratade mycket med den rolige och trevlige Lasse Jonsson på Swix under dagen (läs: mjölkade han på vallatips)

Förra året skrev Adam Steen att han kände sig Vasaloppsbakis första måndagen i mars. Jag tycker det är en fantastisk bra term. Så känner jag mig fortfarande, trots att det har gått fem dagar sedan det långa loppet.

Träningsvärken var värst nere i ryggslutet, men jag har även sovit dåligt och tränat lite. Och ätit mindre nyttigt än vad en idrottsman borde göra. Dessutom har uppgiften som extraspeaker på JSM i Borås varit ganska tuff. Arrangemangen är grymt bra och jag har skitkul, men att vara där uppe hela dagen och göra 50 kortintervjuer är ganska påfrestande. Särskilt när ens vanliga jobb börjar när man kommer hem.

Igår åkte skidor 30 minuter. Det var första gången jag höjde pulsen sedan Vasaloppet. Det har blivit många vilodagar. Jag hade tänkt åka Tranemoloppet på söndag, men jag känner mig fruktansvärt hängig så jag vet inte om jag kommer till start. Idag är jag ledig från JSM, men jag kommer nog ändå inte att träna. Jag vill känna mig helt på topp innan jag sätter igång igen.

Jag hoppas kunna känna mig pigg som en lärka i morgon!

Bilderna är vad iFånen åtstadkom vid sprinttävlingarna.

Sofia Henriksson vann D17-18

Sofia Henriksson vann D17-18

Eva Settlin vann D19-20

Eva Settlin vann D19-20

Carl Quicklund vann H19-20

Carl Quicklund vann H19-20

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Vasaloppsbakis

  1. Fia skriver:

    Vasaloppsbakis – javisst! Har faktiskt känt mig typ bakfull hela veckan. Sugen på salt efter att ha ätit en massa söta sliskiga energiprodukter hela helgen och sjukt orkeslös och oväntat osugen på träning. Blev inte direkt bättre när snön vräkte ner i Skåne igår och saboterade drömmarna om våren. Men den kommer väl. Och jag blir nog pigg igen tids nog…=) Hoppas du också piggnar till snart!

Kommentarer är stängda.