Ingen resa till Mallorca i år

Det blir inte femte gång gillt. Med tanke på att Ida kommer att få lite mindre att bära på 26 maj kommer jag inte att åka till Mallorca i månadsskiftet april-maj. Jag har varit där de senaste fyra åren och cyklat ca 4-5 timmar om dagen i en vecka, men nu vågar jag inte. Bebisar har bråttom ut ibland. Det kändes inte speciellt svårt att välja bort.

Sömnig efter 21 mil i bergen

Sömnig efter 21 mil i bergen

Däremot ska jag säga att resorna till Mallorca har varit helt galet roliga. Sex träningsdagar med totalt 30 timmars tuff träning i bergen har det ofta blivit. Varje år inklusive ett monsterpass på 21 mil i bergen. Jag tror jag kan alla cykelvägar på den ön utantill. Cyklingen har alltid varit rolig eftersom man kör i grupp och gärna trycker på i stigningarna. Ofta har jag gått till E4:an bar (svensk) på eftermiddagen efter träningen och jobbat med kaffe och dator. Sedan hem till middagen och därefter tillbaks till E4:an med en annan agenda.

För mig har Mallorca aldrig känts som träningsläger, utan semester. Att få cykla med en Björn Ferry som drar oneliners non-stop i fyra timmar är inte tråkigt. Tro mig.

Dessa har jag åkt med:

2008: Skidskyttar och Åsa Pettersson
2009: Niklas Vernholt, cyklade även med lite östersundare
2010: Skidskyttar, Åsa och Jochen Gustafsson
2011: Martin Josefsson och Jochen, cyklade även med ett dussin skidfolk från Dalarna

Bilderna nedan är en salig blandning från alla fyra åren. I år blir det istället cykel/rullskidsläger med bl a Jochen i skånska Vejbystrand i 19-26 april. Två timmar hem en månad innan känns OK.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.