Löptävlingar 2012 på Loppen.se

Kort löptur på kajen nedanför Håveruds akvedukt förra året

Kort löptur på kajen nedanför Håveruds akvedukt förra året

Jag hittade precis två mustiga sidor för den som gillar att springa.

1) Loppen.se: Listar en massa löptävlingar runtom i Sverige. Det verkar vara en konkurrent till Marathon.se och Friidrott.se. Fördelen med Loppen.se är att sidan är mycket lättöverskådlig och har en smart sökfunktion. Blir jag skadefri kommer jag hänga mycket här för att hitta löptävlingar, man kan till exempel springa ett stadslopp på 10 km när man är på resande fot någonstans.

2) Loparprylar.se: Presenterar som namnet avslöjar en hel del om prylarna du behöver (eller vill ha) för löpning. Jag har inte läst allt, men det känns mustigt med mycket information om kläder, puls, barfotalöpning/barfotaskor och intervallträning. Kul sida!

Isabella Andersson i Stockholm Marathon 2010

Isabellah Andersson i Stockholm Marathon 2010

Enda nackdelen med sajten är att man presenterar 3-lagersprincipen. Ingen människa behöver någonsin tre lager kläder när hen springer. Är det -40 grader ute går det alldeles utmärk med ett lager ull närmast kroppen och en överdragsjacka ovanpå det. För den som är frusen av sig får hen ta en tjockare ulltröja och en något vindtätare jacka. Med ull närmast kroppen är fuktproblemen minimala och att saluföra en trelagersprincip leder enbart till att folk springer med för mycket kläder på sig och svettas i onödan. Svettas man med syntet närmast kroppen på vintern blir det dessutom kallt.

Detta är inte en kritik mot Craft. Jag har pryltestat idrottskläder i många år och Craft gör alltid fruktansvärt snygga kläder med bra funktion och fantastiskt bra passform. De ligger i stort sätt alltid topp 3 oberoende vad man testar. Men jag tycker de ska sluta att envisas med att man ska ha tre lager då man rör sig med en puls på 120 eller högre. Om man promenerar är det skillnad, då kan tre lager vara bra för den som lätt fryser.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Löptävlingar 2012 på Loppen.se

 1. Jonas G skriver:

  Lager 2 är för fryslortar, underställströja och nått vindtätt över, sen är det bara att höja pulsen.

 2. Löwet skriver:

  Solvikingarnas kalender är nog den mest kompletta kalendern för oss som bor i västsverige:

  http://solvikingarna.org/Solv/Form/Calendar.aspx

 3. Therese skriver:

  Det där har jag också tänkt på. Vad sjutton ska en med lager 2 till om en springer eller åker skidor snabbare än snigeltempo? Folk har generellt alldeles för mycket kläder på sig. Lager 2 är däremot utmärkt att ha på sig när man såsar runt i stugan och äter nyponsoppa i väntan på nästa pass och av artighetsskäl och av hänsyn till omgivningen inte vill gå omkring enbart i långkalsonger.

Kommentarer är stängda.