Merida Big Nine Carbon 3000-D-invigning

Big Nine Carbon 3000-D

Merida Big Nine Carbon 3000-D

Martin Josefsson

Martin Josefsson..

I onsdags hämtade jag 29-tummaren Big Nine Carbon 3000-D på Merida i Göteborg. Jag har fått låna den för att för att ta mig fram i skogen i sommar. Det var ett träningspass i sig att hämta den. Att ta sig igenom Tingstadtunnel två gånger på samma dag under rusningstrafik är minst sagt frustrerande. På väg hem tog jag även en sväng förbi Tobias Westman i ett rullskidsärende, men det är ett kapitel i sig…

Igår körde jag jungfruturen på den grymma 29an i kol. Det var en fröjd, stora hjul med dämpare fram blir kanon i CykelVasan. En sådan fin MTB har jag aldrig kört på förr.

Mjölksyradejt
Om cykeln var mysig var turen desto mindre angenäm. Martin Ewaldsson hade bjudit ut mig på mjölksyradejt på Rya Åsar. Han har en testrunda på dryga halvtimmen som gör riktigt ont. Mest är det grusväg och elljusspår och backarna är otäckt tuffa. Det bränner i benen och man gråter mjölksyra.

Martin Josefssons Cannondale från 1997

…gillar sin Cannondale från 1997. Ingen dämpare, inga SPD-pedaler, inga skivbromsar. Det ryktas om att han ska köpa ny!

Det var blött igår, så trots att tiden 35.04 min var 44 s ifrån mitt personbästa är jag nöjd. Det satte jag dessutom i augusti förra året i en period med bra form och mycket MTB-tävlingar. Med torrt väder och bra ben kommer jag att slå det. Igår kände jag tydligt av Stefan Palms “distanstempo” i 3 timmar från dagen innan.

Martin Ewaldsson ställde jag av efter ca 10 min på vägen mellan Bredared och Almenäs, han rullade in på 37.05 min.

Martin Ewaldsson

Martin Ewaldsson sliter med 26 tum

Vid nedåkningen fick vi sällskap av Martin Josefsson, som cyklar i joggingskor. Det där med SPD-pedaler och cykelskor har inte slagit igenom i Smålandstenar och inte heller sedan han flyttade till Borås verkar han ha insett dess fördelar. Men i juni väntas han öppna plånboken för en ny skogsmaskin. Det lär bli fint!

Både Martinarna har förresten precis som oss köpt hus nyligen. Vuxet!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Merida Big Nine Carbon 3000-D-invigning

  1. Pingback: Träningsdagbok vecka 20 – 20:00 h i Borås | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.