Laddad för King of the Hill

Göran Pettersson, Sveriges otvetydigt sämst klädde rullskidsåkare.

Göran Pettersson, Sveriges otvetydigt sämst klädde rullskidsåkare. Här vid King of the Hill 2010.

På lördag avgörs rullskidstävlingen King of the Hill i Partille utanför Göteborg. Jag har åkt en gång tidigare, 2010. Det är en jaktstartstävling och på skejtdelen hade jag 4:e bästa tid av svenskarna den gången, före bland annat Tobias Westman, Samuel Norlén, snygge-Marcus och Anton Lindblad. Då hade Joakim Engström bästa tid på 8.50 min, medan jag hade 9.06 min.

I måndags åkte jag i bra förhållanden uppför backen på 8.48 min på träning, så det ser bra ut. Inget att hymla om. Jag tror jag kan åka riktigt bra på skejtdelen om jag får en rejäl uppvärmning. På den klassiska delen är jag mer osäker eftersom jag inte åkt en enda meter på de klassiska tävlingsskidorna i år.

Det har blivit rullskidsintervaller (20-25 min intervalltid åt gången) lördag, söndag, måndag, tisdag och torsdag, så idag ska jag nog ta det lugnt. Är läget lugnt i morgon kommer jag till start.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.