Alliansloppet i skejtskor

Gårdagens Midsommarafton blev en mycket trevlig och familjär tillställning hos Idas föräldrar med ett 15-tal gäster. Bland fick Astrid träffa sin 1-åriga kusin Alfons, alltså Åsa och Mattias barn. Maten på Lönnåsen i Aplared höll som vanligt världsklass, tur att man gift in sig i en familj vars största intressen är matlagning och trädgård.

Atomic Worldcup Skate. En av många skejtskor som funkar för klassisk åkning.

Atomic Worldcup Skate. En av många skejtskor som funkar för klassisk åkning på rullskidor.

Jag åkte rullskidor till firande och skarvade på lite så det blev ca 5 mil: 3:10 h på klassiska 3:or inklusive 4 st långa intervaller (totalt 30 min) första halvan av passet. Jag invigde mina nya Atomic skejtskor och det var inga problem att diagonala eller staka. Med Alpinas skejtskor har jag upplevt samma sak. Så på Alliansloppet, som är en klassisk rullskidstävling i augusti, kommer jag inte köra i klassiska skor.

Skejtskor ger bättre stöd i kurvor och nedförsbackar, så varför inte använda dom när de ändå helt OK att diagonala med? På vintern däremot, när backarna är fler och brantare, föredrar jag en lägre läst (alltså klassiska skor) då jag åker med fäste.

Såg i min “läsarundersökning” här på bloggen igår att ni också tränar på Midsommarafton. Härligt!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Alliansloppet i skejtskor

  1. Löwet skriver:

    Funkar ännu bättre med skiathlonskor. Atomic får fixa ett par till dig:)

  2. Anders skriver:

    Du nämner bara pjäxhöjden / stabiliteten som skillnad – men mina skejtskor har en styv sula. Det gör att det inte alls blir lika smidigt att gå upp på tå i stakningen.

Kommentarer är stängda.