Kärt återseende

Sigrid Aas efter 2:a-platsen i NCAA (collegefinalerna) i Hanover, New Hampshire 2003

Sigrid Aas efter 2:a-platsen i NCAA (collegefinalerna) i Hanover, New Hampshire 2003

Rickard Bergengren och jag myser på Valbergsängen i Torsby. Frukost och lunch i restaurangen, hemlagat i köket på kvällen. Rickard är tydligen rädd för att bli tjock av kolhydrater från pasta, ris och potatis, så jag får fixa till lite tsatsiki och en sallad med melon, fetaost, tomat, avokado och annat göttigt istället till köttet. Och självklart gott i glaset till det. Rickard är en härlig grabb och vi trivs verkligen ihop, vi ger och tar mycket positiv sinsemellan och innan lampan släcks är det trevliga samtal. Kul!

Igår kom förutom Herrljungakillen Per Gustavsson även en gammal norsk kompis Valbergsängen. Plötsligt flyttar Sigrid Aas in i rummet mitt emot! Sigrid och jag tävlade, tränade och reste två 2 år tillsammans när vi till hörde till skidlaget på University of Alaska Fairbanks. Sigrid blev topp 30 i världscupen i sprint några gånger innan hon lade av, men hon är ändå inte bäst i sin familj. Hennes kille Petter Eliassen blev 11:a (50 km F masstart) respektive 15:e man (15 km K) i VM i Holmenkollen 2011. Dessutom kom han 6:a i världscuptävlingen i Davos förra året har vunnit några cuptävlingar i Norge. Så han är väl inte direkt pissdålig på att åka skidor. Vi åkte ihop i tunneln på eftermiddagen och han var jättetrevlig och väldigt jordnära.

Torsbymat

Torsbymat

På kvällen blev Sigrid och jag lite nostalgiska innan jag satte mig vid datorn medan Petter höll i den minsta av deras två barn. Det var verkligen kul att få träffa denna goda Alaskakompis för första gången på 5 år! Och de stannar också till på onsdag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.