Så kom sommaren

Kullaberg syns på andra sidan Skälderviken

Kullaberg syns på andra sidan Skälderviken, bilden är tagen i Gubbahålan på heden mellan Vejbystrands och Magnarps hamnar.

Rickard Bergengrens Merida med finhjul. Visserligen kanttråd och inte tub, men ett par Zipp 303 är alltid ett par Zipp 303.

Rickard Bergengrens Merida med finhjul. Visserligen kanttråd och inte tub, men ett par Zipp 303 är alltid ett par Zipp 303.

Ida och tajmade vår 5 dagar långa semester (nåja, endast 2 timmar datajobb per dag räknar i alla fall jag som egenföretagare som semester) i Skåne perfekt. Sommaren tog jag med mig när jag cyklade de 21 milen från Borås till Vejbystrand och nu njuter jag av typiska sommaraktiviteter:

 • Lagom mycket träning, det mesta landsvägscykling på min älskade Hallandsås, nu ännu roligare med Strava
 • 1-2 glas rödvin så gott som dagligen, italienskt så ofta som möjligt
 • Bad i saltvatten, betydligt härligare och friskare än sötvatten
 • Arbete på cykelbrännan (kortärmat, kortbyxat, glasögonen och hjälmremmarna)
 • Arbete på FiveFingersbrännan
 • En lättklädd Astrid gör att klädbyten efter blöjläckage går i rekordfart
 • Bli bortskämd hos mamma i hennes sommarstuga i Vejbystrand
 • Få med pappa (som också har stuga i Vejbystrand) på cykel när jag åker rullskidor
 • Försöka slå Ida i att plocka 5 liter blåbär så fort som möjligt (jag avskyr att plocka bär, men de få gånger de händer ger jag allt i en timme och sedan får tröttnar jag för ett år framöver)
 • Äta en halv till en liter Engelholmsglass per dag. Banan/choklad och blåbär konsumeras ca 5 liter på mindre än en vecka
 • Lyssna på podversionerna av Sommar i P1 (jag har hört alla program alla år sedan 2008), där Daniel Sjölin, Daniel Ek och Jenny Jägerfeld har gjort finast insatser av de jag lyssnat på hittills
 • Ha en nöjd Mora-Nisse med sig som vilar i soffan på dagarna
Rickards föräldrar fick en timmes lektion med mig av sin son, bra present!

Rickards föräldrar fick en timmes rullskidslektion med mig av sin son, bra present! Foto: Rickard Bergengren

Vi har även varit i Torekov och besökt Rickard Bergengren och hans fantastiskt trevliga familj, som har stuga precis vid Morgonbryggan. Jag hade en rullskidslektion med hans skidåkande föräldrar och det var jätteroligt att se deras entusiasm över denna fantastiska idrott. Med lite styvare stavar, vassare spetsar, mindre tältning med stavarna och en höft som kommer fram i stakningen blir de farliga i Marcan och Vasan. Annika blev 96:e dam på tiden 5:44:05 i Vasaloppet i vintras. Inte speciellt asdåligt av en femtioplusare. Hatten av!

Jag fick igår också äntligen fått se Sportnytt igen. Ida och jag har inte haft teven inkopplad sedan vi flyttade in i huset i Borås 1 maj så jag missat alldeles för mycket sport. Att jag även har missat Big Brother, Bonde Söker Fru och Skilda Världar känns inte som lika stora förluster.

Familjen Bergengrens stuga i Torekov. Se jäkla fint!

Familjen Bergengrens blåa stuga i Torekov. Se jäkla fint!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Cykel, Mat och dryck, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.