Äntligen landat

Så jag har äntligen landat. På ett plan på väg mot Marcialonga via Köpenhamn och München. Jag vet inte om man kan ”landa” på ett flygplan, men det är ju ett inneuttryck. Precis som ”arena”, ”plattform”, ”kontaktytor”, ”hävstångseffekt”, ”kränkt” ”produktportfölj” och mina två favoriter i dagens politiska värld: ”ta ansvar för” och ”ha förtroende för”. Eller i skidsammanhang: hur ”kroppen” känns.

Det känns bra att sitta här bak i planet med min far Ulf vid min sida. Det har varit en jätterolig och hektisk vecka med låååånga, men inspirerande arbetsdagar som bland annat innehållit:

En tidigare allsvensk hockeyspelare från BHC är med i en av skidkurserna. Kanske kan han skejta lika bra som Daniel Parkhagen?

En tidigare allsvensk hockeyspelare från BHC är med i en av skidkurserna. Kanske kan han skejta lika bra som hockeykollegan Daniel Parkhagen?

–       Skidskolorna (fortsättningsgruppen måndag och Skanskagruppen tisdag) med tillhörande vallning och filmning. Jag trivs verkligen med skidlektioner och försöker alltid att gå ”all in”. Vi samlas 30 min innan för vallning och tittar och analyserar film efter den timslånga lektionen. Efteråt lägger jag även upp filmerna på Dropbox. Det känns som jag gör ett bra jobb och det är otroligt roligt att se hur alla förbättrar sig med den individuella feedback de får.

–       Några privatlektioner. Jag ger bara ett fåtal lektioner i vinter, de som varit inbokade sedan lång tid tillbaka. Tyvärr får jag tacka nej till förfrågningar nästan varje dag. Nästa år ska jag förmodligen ha ett annat upplägg och välkomna fler till tekniklektioner!

Foto: Luca Mara(thon)

Foto: Luca Mara(thon)

–       Arbete med Vasalöparen: intervjuer, faktainsamling (moderna människor kallar det research på svenska), fotande, bildinsamling, sista test av produkter, dialog med leverantörer, dialog med formgivaren, korrektur av text, korrektur av form, få in material från frilansare, sista justering av innehåll, kontakt med annonssäljaren, kontakt med ansvarig utgivare, samt att skriva artiklarna. Ja, själva textskrivandet är faktiskt en försvinnande liten del i helheten av ett redaktörsjobb.

–       Arbete med Swix Ski Classics: Uppdatera hemsidan, hålla koll på de sociala medierna, skriva pressmeddelande inför Marcialonga och plugga på långloppsvärlden inför den delvis TV-sända presskonferensen i morgon då jag ska vara moderator.

De lägger mig längst bak i puffbilden för Min Utmaning! Utseendefråga?

De lägger mig längst bak i puffbilden för Min Utmaning! Utseendefråga?

–       Min Utmaning. Jag är längdskidcoach i detta projekt som råddas av Runners World i samarbete med bland annat FunBeat och En Svensk Klassiker. Det är några ”utmanare” med olika målsättningar som ska få hjälp med träningen inför varje klassikerevent. För min del handlar det om att coacha dem från nu till Vasaloppsveckan, så det är ganska kort tid. Men jag hoppas ändå att mitt program dag för dag ska vara till stor hjälp. De får även support med frågor och svar angående träning, utrustning och tävlingsförberedelser. Jag har haft 3 st telefonsamtal på 20-40 min med adepterna och därefter utformat programmen, bl a efter följande kriterier: målsättning, tidigare resultat, träningsbakgrund, skidvana, överkroppsstyrka, familj, jobb, utrustning, geografiska träningsmöjligheter etc. Vissa kanske är urstarka med har aldrig åkt skidor, de får åka mycket ”vanlig skidåkning” och en del utan stavar. Andra har kanske åkt skidor hela livet men saknar överkroppsstyrka, de får staka mer och köra SkiErg. Andra gillar att cykla och då får man behålla det till viss del, även i fall det blir mycket grennära träning nu nära inpå loppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Äntligen landat

  1. Arvid Öhrn skriver:

    Men vad är det här? Uteseendefråga?
    http://www.runnersworld.se/blogs/pasisalonen/vad-har-hant-med-erik-wickstroms.htm

Kommentarer är stängda.