König Ludwig Lauf 2013 the story

Resultat König Ludwig Lauf finns här.

792427_529032790469974_1312551076_o

Swix Ski Classics skiing reporter i bakgrunden. Jag kan inte vara anonym med specialdesignad nummerlapp.

Swix Ski Classics skiing reporter i bakgrunden. Jag kan inte vara anonym med specialdesignad nummerlapp.

Bilderna i detta inlägg är tagna av mästerfotografen Magnus Östh, som jag delade rum med och tillät mig använda mästerverken.

Tight om plats långt in i racet. På denna bild syns Jenny Hansson, Serain Boner (gul ledarväst), Samuel Norlén och jag.

Tight om plats långt in i racet. På denna bild syns bl a Jenny Hansson, Serain Boner (gul ledarväst), Samuel Norlén och jag (rött glasögonband på gul mössa).

Så har jag kommit hem. Efter en av mina tuffaste arbetsveckor ever så var det härligt att komma hem till Ida och Astrid igår. I morgon går Vasalöparen till tryck och då börjar ett normalt liv igen. Jag är totalt mosig i skallen och satt med datorn med Swix Ski Classics och Vasalöparen till klockan 23.30 dagen innan König Ludwig Lauf. Kolla förresten gärna åkarintervjuerna innan loppet på YouTube och njut av min svenska accent.

Det märkes också på resultatet. Jag hade inte den rätta powern. Men tur är väl det, att när man tränar, vilar och sover dåligt så går det inte vägen. Det gör mig motiverad att göra en bra och seriös satsning sista månaden inför Vasaloppet, då vet jag att det kommer att bli bättre!

841095_529032417136678_190523928_oIngen gick ifrån
Loppet igår var märkligt. 2 varv på ca 20 km i snöfall på en platt bana. Det var som väntat svårt att gå ifrån, så det var en klunga på ca 70 personer (inkl de två tjejerna Seraina Boner och Jenny Hansson!!!) som höll ihop hela första varvet. Jag var lite feg och tog det kanske för lugnt i de trånga partierna för att inte knuffa andra eller bryta en stav. Men jag tappade många onödiga positioner som jag hela tiden fick jaga ikapp sedan.

Men det spelade inte så stor roll. Jag var verkligen inte i toppform och gled in endast några sekunder före damsegraren Seraina Boner. Så lite före damsegrarinnan har jag aldrig varit. Inte ens i Vasaloppet 2010 då jag efter min fyra år långa paus från tränande och tävlande på skidor/rullskidor började träna “med stavar” först i december, 3 månader innan Vasan.

Men det var många som fick tjejdäng, så Seraina och Jenny gjorde det nog jäkligt bra. Jag blev 63:a och de precis efter. 6.45 min efter segraren Jerry Ahrlin. Exempel på duktiga skidåkare som var efter dessa två grymma tjejer:

71:a Emil Ekman, Ulricehamns IF
73:a Joakim Engström, IFK Mora SK (spurtprisvinnare i Vasaloppet)
74:a Johan Lintzén, Luleå
75:a Adam Johansson, IFK Mora SK (vinnare av Tour de Ski China i år)
80:e Johan Sandberg (16:e i Vasaloppet, med KraftStaven)
83:a Karl Zeitz, Atomic
91:a Mikael Sandgren, IFK Mora SK
93:a Samuel Norlén, IK Stern/Team Arkmek (SM-brons rullskidor)
116:e Oscar Bergström, IFK Mora SK (42:a i Vasaloppet)

Grattis Ivan och Johan!
IFK Mora SK bommade nog materialet lite kollektivt tror jag. De sågs på skejtskidor. Alla i eliten stakade och visst går det bra att staka på skejtskidor, det gjorde jag bland annat då jag blev 4:a i Skinnarloppet förra året. Men vid mjukt underlag och snöfall så kanske de hårda skejtskidorna gräver ned sig lite grann, säger jag som besserwisser och lekman på området.

Två åkare som var TOTALT GRYMMA igår var mina två adepter Johan Kanto och Ivan Hedlund! De stod efter förra årets resultat i led 3 i Vasaloppet. I år har de tagit enorma kliv på alla plan. Med gårdagens 78:e- och 79:e-plats (de åker typ alltid tillsammans, antagligen håller de också varandra i hand) hamnar de förmodligen utan problem i led 1. Grattis pojkar, ni sköter er!

König Ludwig Lauf finish. Gott om folk.

König Ludwig Lauf finish. Gott om folk.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på König Ludwig Lauf 2013 the story

  1. Catarina skriver:

    Grymt att du börjat blogga igen! Får nu lägga tillbaka din sida som en av favoriterna igen…man tackar:)

Kommentarer är stängda.