Härlig dag!

Så är jag äntligen en mer fri man än på länge! Att göra tidning är fantastiskt kul, intressant och lärorikt på väldigt många sätt, men också krävande. Så efter att ha korrekturläst hela Vasalöparens pdf på 108 sidor de sista tre gångerna fick det vara nog och kl. 11.00 igår lämnades den till tryckeriet!

Jag firade detta med att först staka 1,5 h lugnt med P1 i lurarna på Borås välpreppade konstsnöspår på 4 km. Sedan lunch på ridhuset med Ida, Astrid och vår vän Per Forsberg. Det är inte samma Per Forsberg som är en eminent speaker på idrottsevent. Däremot brukar jag ringa fel till honom när jag använder iFånens röststyrning:
Jag: Ring Per Forsberg mobil
Speaker-Per: Forsberg!
Jag: Nej, vem är det?
Speaker-Per: Det är Per Forsberg
Jag: Det är ju inte du, du svarar aldrig “Forsberg”
Speaker-Per: Jo, det är jag, Per Forsberg
Jag: Ajdå, nu förstår jag. Det är Erik Wickström som ringer fel igen, du vet jag som hjälpte dig som assisterande speaker på junior-SM förra året.
Speaker-Per: Jaha, tjena på dig, allt bra?
Jag: Jotack! Du får ha det toppen så ringer jag den andra Per Forsberg!

“Vår” Per Forsberg har sin stuga i Bosnäs som ligger nära ridhuset, och med tanke på att han äter lunch ute typ 8 dagar i veckan så är han stammis på restaurang Hästhoven. “Vad ska det vara idag Per?” säger de bakom disken. Per är en härlig man. Han är docent i redovisnings-historia och kan sitta med en kopp kolsvart (och jävligt beskt) te en hel dag och läsa om hur olika obskyra ekonomiska system såg ut för 150 år sedan. Per har på något mystiskt vis flera gånger prisats inom akademin för sina publikationer.

Mot Ulricehamnsloppet
Därefter gick Ida och jag en barnvagnspromenad runt Pickesjön (ett av Borås många naturområden) innan vi satte oss för en fika på Gullkragen. Sedan fick det vara nog med avslappning, gulligull och qualitytime, så jag åkte upp till skidstadion och hade lektion i skidkursen med Skanskagruppen.

Framöver vill och kommer jag att ha mer tid med Ida och Astrid! Min tuffaste månad januari är äntligen förbi! Redan idag blir det bara Astrid och jag, då Ida ska jobba (vilket hon gör en dag i veckan). Hoppa upp och ner i sängen ska vi helt klart, och tittar man på väderprognosen finns det också goda chanser till att skotta snö! Och kanske åka pulka på skidstadion, det gör vi ibland. För övrigt ganska märkligt att jag åker dit. Jag tränar och jobbar där varje dag, och när jag inte gör det åker jag också dit. Konstsnö i Borås lockar.

På söndag är det Ulricehamnsloppet och fram till dess hoppas jag kunna snitta 2 timmar träning per dag. Jag kände mig betydligt piggare efter König jämfört med efter Marcian, då jag var helt sänkt i tre dagar. Det är verkligen skillnad på 7 mil och 4 mil.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Härlig dag!

  1. Micke E skriver:

    Låter som om du är värd att ha en skön dag med familjen. Nu är det bara vänta ett par dagar tills Vasalöparen dimper ner i brevlådan där hemma så skall jag också läsa den från pärm till pärm.

    Grymt fina bilder på Astrid.

Kommentarer är stängda.