Thomas Henriksen om ryggsäck i Birken

Thomas Henriksen i Eldris förra året

Thomas Henriksen i Eldris förra året

Jag sitter sen onsdagskväll (natt) och läser på till presskonferensen inför Birkebeinerrennet i morgon. Jag ska återigen vara moderator och ställa frågor till ca 25 av de bästa långloppsåkarna i Swix Ski Classics, som till exempel bröderna Aukland, Jörgen Brink och Seraina Boner.

Inför presskonferenser läser jag på lite extra (utöver min dagliga surf på skidsidor) om åkarna: deras resultat i långloppen, deras resultat i tävlingar på hemmaplan, deras Twitter och deras bloggar.

Thomas Henriksen dagen innan Marcialonga 2013

Thomas Henriksen dagen innan Marcialonga 2013

Heja Thomas
Team United Bakeries hemsida
är mycket bra i och med att alla åkarna bloggar där. Och många skriver intressanta saker och ofta detaljerat om träning, betydligt mer detaljerat än de flesta av de svenska finåkarna. Den som är roligast att läsa är årets Vasaloppstia Thomas Henriksen. Han brukar sticka ut hakan. Efter Vasaloppet påpekade han öppet hur en viss italienare och en viss norrman skejtade och överhuvudtaget är han inte rädd när han skriver. Idag har han publicerat ett inlägg där han starkt kritiserar ledningen av Birkebeinerrennet för att loppet allmänt lämnar en del övrigt att önska, samt att kravet på en ryggsäck på 3,5 kg är oerhört fel. LÄS DET HÄR.

Vad jag tycker spelar ingen roll i det här fallen, men jag önskar att fler skidåkare vågar vara kontroversiella a la Jonas Colting. Så länge det sker på rätt sätt höjer det läsvärdet.

33:a i Birken år 2005
För övrigt slog jag Thomas Henriksen (Team United Bakeries), Morten Eide Pedersen (Team Coop) och Christoffer Callesen (Team United Bakeries) när jag blev 33:a i Birkebeinerrennet år 2005, det ska jag nog ta upp när de sitter bakom mikrofonen…

08.00 går flyget från Göteborg till Oslo i morgon. Sedan blir det en del att göra innan presskonferensen kl. 17.00. Sedan ännu mer att göra. Men på fredag hoppas jag det blir lugnare. Hur loppet går får vi se. Jag har inte tränat så mycket på sistone, utan mest försökt bli lite helare i kroppen. Jag har för ovanlighetens skull inga mål inför Birkebeinerrennet, jag vill mest åka utan smärta och med hel utrustning. Min klubb är inte med på resan och jag har därför ingen service, så ser ni mig längst spåret får ni gärna bjuda på socker och koffein i flytande/rinnande form. Hur som helst ska det bli en rolig och innehållsrik helg!

Jag efter Birken 2004. Jag åkte 2004 och 2005, i år blir tredje gången.

Jag efter Birken 2004 i University of Alaska Fairbanks tävlingsdräkt. Jag åkte 2004 och 2005, i år blir tredje gången.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Thomas Henriksen om ryggsäck i Birken

  1. Lars Bern skriver:

    Var det en italienare baserad i Vålådalen han menade eller en Berlusconilik figur från Vålådalen?
    Vem norrmannen han syftar på är, står nog rätt klart men det finns lite teorier i den här tråden: http://www.skidforum.se/viewtopic.php?pid=122654#p122654

  2. Joakim skriver:

    Erik, vad tror du om chanserna för Solfrid Braathen? Borde passa henne bra med tanke på banprofilen. Inte är ju inte alldeles olik Holmenkollen skimaraton/Holmenkollmarsjen som hon har vunnit senaste 4 åren.

Kommentarer är stängda.