Johan Palmér söker lapp

Med anledningen av förra inlägget om startplatser till Vasaloppet så kommer här ett mejl från den slagfärdige småbarnsföräldern Johan Palmér, som jag träffat ett par gånger genom Oskar Lund. Palmér missade en plats till Vasan och uttrycker sig rappt med pennan:

Hittade ingen bild på Palmér, så det fick bli Oskar Lund. Han och jag efter målgång i Ränneslättsturen 2012. Foto: Thor-Björn Lund

Jag hittade ingen bild på Palmér, så det fick bli Oskar Lund istället. Han och jag efter målgång i Ränneslättsturen 2012. Foto: Thor-Björn Lund

Erik den här bristen på Vasalopps platser är ju absurd. Något måste ju göras för oss pre30års krisande lightelit motionärer i led 1. Kan du samla in framtida säljare och förmedla kontakten till oss stackars wannabes via Sveriges bästa skidblogg. Håller även dig ansvarig till konditionshysterin för dit framgångsrika lobbyarbete för konditionsidrotten.

Alltså den har konditionshysterin måste få ett slut. Börjar få löjliga proportioner. Kan inte vanligt folk hålla sig till snöskottning,vedbärning,städning,reparationer,natursköna promenader med hund.

Eller har det här värdelösa ROT samhället bidragit till att vanligt folk som inte längre orkar torka sin toaletter promt måste åka 9mil skidor.Rimligtvis borde folk som inte lägger större kraft och energi på en investering på ca 10 000 SEK (biljett,klubb avgift,ny utrustning,kläder,resor,boende,spåravgift,sockeruppladdning) utan såsar runt på orimliga 9-10timmar skämmas och satsa tid och pengar på familj, kyrka eller hemmaodling av proviant. Alla som ser en Vasabiljett som en investering för sitt välbefinnande kan ta i beaktning att man kan lika väl motionera hemma utan stress och till en mindre del av familjekassan.

Bättre var det förr för då hade man iallafall vett till att veta hut.
Och det enda Gustav Vasa bidrog till var förtrycket av folket genom högt skattetryck som lever kvar än idag. Tacka vet ja Nils Dacke som skulle blivit vår befriare och skapare av ett varmt, hjärtligt katolskt konungarike.

Gammalt & Fornt
/J Palmer
Samlad ledare för Mårtensdrätts ludditer.
(Inget av ovanstående svammel är sant eller av vederbörande en åsikt och bör snarast föras till Papperskorgen.)
Tips på biljett försäljare 0725114503. Nås inte på gammal mobil pga likviditets problem.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Johan Palmér söker lapp

 1. Karl-Erik Assarsson skriver:

  Det finns nog hopp för alla som inte har fått någon nummerlapp till nästa års vasalopp.
  Om man går in i nästa års startlista ser man att det är “BARA” 11891 st anmälda, det fattas 3909 st upp till stoppgränsen 15800.
  Led
  0 16st
  1 117st
  2 216
  3 381
  4 592
  5 670
  6 714
  7 746
  8 986
  9 825
  10 6628

  /Assarsson

  • Johan Palmér skriver:

   Assarsson de var riktig journalistik det. Älskar siffror.Vem ska man muta för att få tag på någon av de 117 platserna?

   • Per Thunberg skriver:

    Johan: Inte behöver du hitta någon av de 117! Du kan ju ta vilken lapp som helst så ställer VL-organisationen dig i rätt led.

    Lite intressant är också att 10251 av de 11891 anmälda är från Sverige. Innebär det att resten av världen försov sig? Förstod de inte vad som var på gång? Eller kan det vara så att de 3909 platserna som “saknas” egentligen är uppbokade av utländska researrangörer? Man kan också anta att ett antal platser är uppköpta på “spekulation” och jag tror att fler platser än vanligt kommer att komma ut på startplatser.se, blocket.se etc.

   • Per Thunberg skriver:

    …och ska du bara gå ut på gatan och fråga folk så rekommenderar jag Stockholms län (1990 anmälda) eller Västra götalands län (1783 anmälda). Blekinge känns som en dålig chansning trots den lilla ytan med bara 22 anmälda, och åk inte till Texas, för det ska mycket till för att hitta och övertala den enda (Gunilla) som är anmäld därifrån…

 2. Bumbi "skejtarn" skriver:

  Bra skrivit Palmer!
  VL borde göra öppet spår mer attraktivt, dom som står i led 10 vill inte tävla och då kan man fan åka öppet spår tycker jag… Fast det räknas inte tycker många.. Den inställningen som måste ändras på hos alla.. Jag vill tävla och jag saknar oxå plats nästa år då jag var 15 min försent ute.. Jaja, det går nog att köpa plats i januari/feb nästa år men jag behöver besked nu, blir så mycket lättare att boka boende, orka satsa fullt ut osv med ett skarpt mål.. Nu har jag iofs årefjällsloppet nästa år som mål med men ändå….

 3. orestig skriver:

  Det ska inte gnällas på att det är många “i led 10” som vill åka vasaloppet. Om det inte vore för oss amatörer och motionärer i led 1 – led 10 så skulle tävlingen inte heller röna så hög status utanför den snäva kretsen av tävlande skidåkare. Om man nu har höga ambitioner på vasaloppet och missat att det skulle bli en väldig hets om startplatser, skyll er själva!

  Det var uppenbart att det skulle ta slut snabbt när man marknadsför ett släppdatum, ungefär som med stora konserter. Sen kan jag tycka att vasaloppet gjorde en stor miss när det inte krävdes något commitment med betalning vid anmälan, eller ens personnummer, bara födelsedag. Det inbjuder till spekulationsköp som nån skrev ovan.

  Ni får köpa på andrahandsmarknaden, vilken kommer bli stor förmodligen, och se det som läropengar.//Orestig

 4. Johan Palmér skriver:

  Bra kommentarer av samtliga tycker ja. Ett tips är att inte ta det här med skidåkning så allvarligt,
  Det är ju inte vm precis.Fast vm är ju inte heller så viktigt.Och pengar är ju bara påhit och världen blir bara varmare och varmare så vansbro simningen är framtiden.Och där kan man nu förboka sina startplatser för all evig framtid.Men i verkligheten ska det vara lika svårt att komma med på en konditionsfestival som för en ung att komma in på arbetsmarknaden.Men kom ihåg att alla får vad dom förtjänar och vill man inte vara i tid så får man ingen plats.Världen är 100% rättvis och alla som klagar är bara missnöjda inget annat. Men kom ihåg en sak kära systrar och bröder Jesus kom till jorden för att dö,alltså han var som alla oss andra.
  Kram på er!

 5. Pingback: Intressant fråga | Erik Wickström – Konditionskonnässör

 6. C skriver:

  För att undvika en spekulativ andrahandsmarknad bör det vara arrangören som köper tillbaka startplatser och fördelar ut efter en kölista. Sedan tycker jag på något sätt att man bör ta hänsyn till de som kört t ex 15-20 vasalopp på raken ….för er som inte fick plats det löser sig säkert…i alla fall om vi inte får en enda snöflinga i Stockholm nästa vinter;)

Kommentarer är stängda.