Höga Kusten Hike – nu kommer vandringsevenemangen

 

image004

Jag får ganska ofta pressmeddelande per mejl om olika löp-, cykel- och skidtävlingar. I takt med att glädjande nog snart hela Sverige tränar och tävlar i konditionsidrotter, ploppar också nya tävlingar upp mest hela tiden. Trevligt!

Men när det kommer till vandringsevenemang (eller vad säger man, knappast ”gå-lopp” eller ”promenadtävlingar utan tidtagning”), är det ganska glest i kalendern. Sveriges största vandringsevent är faktiskt Linnémarschen i Borås, som bland annat har sträckor på 21 och 42 km. Jag gick 21 km med min vän vandrarhemsmagnaten Tobias ”Rökmusslan” Magnusson förra året. I år gick inte jag, men han gick 42 km, vilket jag fått höra både en och tio gånger. Dock var Tobias inte rustad för dagsverket och drog mycket riktigt på sig en fotskada.

Idag dök det upp ett nytt pressmeddelade, om Höga Kusten Hike, där man kan vandra ca 35 km 1-5 augusti. Jag har varit vid de flesta av Sveriges femton världsarv enligt Unescos lista, men inte Höga Kusten. Så det skulle vara ett bra tillfälle. Men inte i år. Dessutom ska vi på ett av årets tre bröllop den helgen.

Tobias Magnusson

Tobias Magnusson har precis köpt en ny begagnad cykel som är snyggare än de flesta. I bakgrunden vårt växthus och en allt för mossig stenmur.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Höga Kusten Hike – nu kommer vandringsevenemangen

 1. Richard Lindberg skriver:

  Vi kallade det för Marsch i det militära. Finns en del Marscher gå om man vill. Läs om Nijmeegenmarschen eller 4 daagse som den heter på Holländska.

 2. Jerry skriver:

  Hej Erik,
  Kul att du uppmärksammat vandringen. Tråkigt att bröllop ställer till det. Men nästa år hoppas jag att vi får sitta och dela upplevelser vid lägerelden vid Kälsviken =)

  Vi valde att puffa lite för ditt inlägg på vår Facebook grupp.
  https://www.facebook.com/HogaKustenHike

  Ha det topp!
  Jerry

 3. Erik Wickström skriver:

  Wow, här finns det vandringsintresse! Kanske dags att börja använda bärstolen med Astrid ännu mer 🙂

Kommentarer är stängda.