Hjularöd by maj

Den vite överkroppen vann tennismatchen med 6-0

Den vite överkroppen vann tennismatchen med 6-0

Golf-Rickard

Golf-Rickard

I lördags kväll kom Ida, Astrid och jag hem från två helt underbara dagar hos Rickard Bergengren och hans familj på Hjularöd i Eslövs kommun i Skåne. Vi blev fantastiskt bra omhändertagna av Rickards gästvänliga familj och det var kul att få se hela godset med slott, svinproduktion och växtodling.

Vi fick även till totalt knappt 5 timmars träning. Dag 1 lugn rullskidåkning på de fina vägarna i området och på eftermiddagen löpning (för mig med Astrid i vagnen), där Rickard fick släppa när hans gasell till mamma satte upp farten. Annika är född 1961 och gick in som 75:a i årets Vasaloppet på tiden 5:58:38! Hatten av!

Tennisspelet fanns kvar
Andra dagen körde vi lite rullskidsintervaller i den beryktade Harlösabacken, som faktiskt steg rätt bra, kanske 50 höjdmeter. Jag på 4:or, Rickard på 3:or och hans föräldrar på 2:or. Jag är för närvarande i toppform och var ganska bra bit före Rickard. Direkt efteråt tog vi en tennismatch, och jag tror faktiskt på allvar att det var första gången jag höll i ett tennisrack på denna sida millennieskiftet. Men min pappa tillhörde juniorlandslaget när det begav sig och jag själv tävlade fram till jag var 14 år, så gamla takter satt i. Med säkra, stenhårda förstaservar och en forehand som kunde döda nollade jag Rickard: 6-0. Han hade dock ett par gamebollar och ser fram emot revansch i Borås 7 juni. Då blir det grus istället för hardcourt. På eftermiddagen blev det en mycket kort jogg med barnvagnen innan vi åkte hem.

Skid-Rickard

Skid-Rickard

Det blev som sagt en jättetrevlig helg och det bästa var att få träffa och prata med hela Rickards familj (förutom mellansystern som inte var hemma). Både Ida och jag gillar generationsöverskridande umgänge, det berikar verkligen samtalen! Stort tack familjen Bergengren för trevligt sällskap och god och mat och dryck!

Hjularöd där familjen Bergengren bor. Sagolikt vackert både ut- och invändigt.

Hjularöd där familjen Bergengren bor. Sagolikt vackert både ut- och invändigt.

Här ligger svärfars maskinpark i lä

Här ligger svärfars maskinpark i lä

Rickard och jag i tempodräkter på tröghjul, hans föräldrar på tvåor

Rickard och jag i tempodräkter på tröghjul, Hans och Annika på tvåor

Fina omgivningar

Hunden Maja löptränar på samma grusvägar som Rickard

Hunden Maja löptränar på samma grusvägar som Rickard

Rickard försökte förjäves med sin forehand

Rickard försökte förgäves med sin forehand.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hjularöd by maj

  1. Robin Larsen skriver:

    Är det inte Till och med så att det är självaste Greveholm som du har besökt?

  2. Z skriver:

    Snyggt att sätta ”skånetröjan” på den ende som snackar ”språket” i sällskapet 😉

Kommentarer är stängda.