Bästa träningsveckan sedan oktober förra året

Jag hade med fallskärmen (http://www.joytraining.se/products/parachuterun) på långpasset igår. Dels för att testa på platten och uppför, dels för att ha som broms nedför Hallandsåsen. Den funkade väl sådär, men ett kul inslag i träning. Vill man ha motstånd är det bättre att satsa på tröghjul. Jag tror fallskärmen lämpar sig bäst för olika spurter och drills genom löpning.

Jag hade med fallskärmen (http://www.joytraining.se/products/parachuterun) på långpasset igår. Dels för att testa på platten och uppför, dels för att ha som broms nedför Hallandsåsen. Den funkade väl sådär, men ett kul inslag i träning. Vill man ha motstånd är det bättre att satsa på tröghjul. Jag tror fallskärmen lämpar sig bäst för olika spurter och drills genom löpning.

Det går riktigt bra med träningen nu. Formen är på topp och de träningspass jag genomför är bra. Det beror förmodligen på att jag har jobbat lite mindre de senaste veckorna. Då brukar återhämtningen vara bättre, sinnet vara på rätt plats och ”kroppen svarar bra på träningen”, som floskeln så fint stavas.

Så här ser min mamma och min syster ut kl 06.42 på midsommardagens morgon.

Så här ser min mamma och min syster ut kl 06.42 på midsommardagens morgon.

Jag skrev nyligen att jag inte hade tränat mer 12 timmar någon vecka sedan jag var i Ramsau i oktober förra året. Förra veckan lyckades jag logga hela 16 timmar. Visserligen var sex av timmarna cykel (läs här vad Jimmie Johnsson tycker om cykelträning på svenska vägar), men det var mestadels kuperat och/eller hårt när det cyklades. Det gör att pulsen varierar fint, överkroppen aktiveras och styrkeinslagen i både över- och underkropp blir större än att att cykla på platten. Cykling är bra skidåkarträning i den formen enligt mig.

Gym idag
I övrigt var det äntligen många jättebra och givande pass på främst rullskidor och SkiErg. Löpturen på 2 mil på hårt underlag visade sig dock vara långt för min kroniska löpskada, det gör fortfarande rejält ont i rumpan nu två dagar efteråt.

Idag kommer Marcus Wadell på XCC Ulricehamn för att gymma i min atletklubb. Då ska vi gå igenom våra midsommarhelger grundligt.

Läs min träningsdagbok på Funbeat här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Cykel, Löpning, Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.