Höstrullen 1 september 2013

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Hestra IF tar GM-guld i stafett i H17-20 med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Det är mycket bloggande för tävlingar nu. Igår om Västgötaloppet cykel, där min klubb Ulricehamns IF står för delar av organisationen. Idag om Höstrullen, som arrangeras av Hestra IF, som jag tävlade för fram till och med junioråldern.

Här kommer en text skriven av Toivo Pentonen, som var min tränare när jag tävlade i H12 till typ H16, innan hans två söner Henrik och Rikard oförklarligt nog lämnade skidsporten för att satsa mer på att hitta orangea skärmar i skogen. Toivo skjutsade mig många mil och gav många goda råd, så han förtjänar utan vidare denna gratisreklam!

Jag själv kommer inte att delta årets upplaga av Höstrullen. Jag ska lära 27 anställda på ett företag att åka rullskidor och gå skidgång den dagen. Det blir en utmaning det också!

Höstrullen 2012

Höstrullen 2012

“HÖSTRULLEN” ETT RULLSKIDLOPP FÖR ALLA
Bra träning inför Vasaloppet, en häftig utmaning eller bara en rolig grej…..
Söndagen den 1 september arrangerar Hestra IF Höstrullen, ett rullskidlopp för alla oavsett nivå. Årets lopp som är den 5:e i ordningen har flyttas från mitten av oktober till 1:a September. Detta kommer förhoppningsvis innebära bättre förhållanden på såväl bana som väderlek.

Höstrullen 2011. Foto: Martin Josefsson.

Höstrullen 2010. Foto: Martin Josefsson.

Loppet går mellan Ulricehamn och Borås (Kransmossen) på den gamla banvallen. Man får åka en vacker, naturskön sträcka på 42 km utan trafik och utan branta backar och tvära kurvor. Banvallen har sedan 1985 när de sista tågen mellan Borås och Ulricehamn gick, använts som flanerings och rekreationsområde. Det var Ulricehamns kommun som tog initiativet till att asfaltera banvallen mot Borås år 2000 och några år senare asfalterades hela banvallen till Gånghester. Och har sedan dess används flitigt av såväl fotgängare, cyklister och rullskidåkare.

Vem blir snabbast I år? Fjolårets upplaga av Höstrullen genomfördes i ett något gråtrist och kallt väder. Då blev det en stenhård fight om segern där Anton Järnberg lyckades knipa segern med en tåspets. Det trista vädret till trots var deltagarna överlag glada och nöjda om än en del ganska frusna efter loppet.

Det finns även ett kortare alternativ från Toarpsdal-Borås (Kransmossen) på 14 km för den som inte är så van åkare eller för dem lite yngre.

Läs mer och anmäl dig på Höstrullens hemsida: http://www.hostrullen.se/

Vackra banvall utanför Borås. Foto: Martin Josefsson.

Vackra banvall utanför Borås. Foto: Martin Josefsson.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.