Rex rullskidsspets med snabbkoppling

Rex rullskidsspets med snabbkoppling

Rex rullskidsspets med snabbkoppling

Rex rullskidsspets med snabbkoppling

Rex rullskidsspets med snabbkoppling

Jag köpte (jodå, jag både köper, får och lånar prylar) Rex rullskidsspets med snabbkoppling på skåningen Håkan Huselius nätbutik i förra veckan. Ett pass har det bara blivit hittills, men de verkar lovande. Helt klart smart om man råkar bryta spetsen då man är långt hemifrån eller på tävling. Funkar också bra som extraspetsar på läger om man inte orkar vässa.

Pendeln försämrades dock en aning. De väger bara 3 gram mer än en vanlig spets, men det känns för den som är finlirare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Rullskidor, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rex rullskidsspets med snabbkoppling

 1. Håkan Huselius skriver:

  Om du vill ha ytterligare lite testresultat på Rex utbytbara holk så kommer det här. Jag har själv använt den mycket sen den kom i våras. Det är så otroligt bekvämt att kunna byta så enkelt. Men ärligt talat så slits den mer än den vanliga Rex/Rode/Swenor holken som man limmar. Men det uppvägs av att det är så bekvämt att byta holkar så jag kommer fortsätta åka med denna.

 2. Jonas J skriver:

  Varför limmar ni de vanliga holkarna? Väljer man rätt storlek (diameter) så sitter de ju mycket bra även utan lim. Glappar det lite så lindas ett par varv isoleringstejp runt röret innan holken trycks fast. Går spetsen av under passet är det sedan bara att dra/vrida av holken med en liten fast nyckel (nr 10) som jag alltid har i vätskebältet och sedan trycka fast en ny holk på röret. På detta sätt får man en slitstark och (relativt sett) billig spets som går enkelt att byta under passet.
  HAr gjort enligt ovan de sista 5 åren utan några bekymmer alls.

  • Erik Wickström skriver:

   Intressant, vet att många gör så. Vrider de sig aldrig någonting, inte ens vid stakintervaller i maxfart? Det känns som ett lite osäkert kort på tävling? Annars låter det ju väldigt smidigt och skonsamt mot staven att inte behöva upphettas så ofta.

   • Niklas Solsjö skriver:

    Jag har inte limmat på 3 säsonger. Aldrig att de har vridit sig. Så hårt som jag får trycka när jag ska få dit en uppvärmd holk så är jag inte orolig när den väl har kallnat! Ett par varv eltejp runt så sitter det fint 🙂 Väger 94 kg så det blir kraft/tyngd när jag stakar på.

   • Jonas Johansson skriver:

    Svar nej, de har aldrig vridit sig. Har med stor framgång nyttjat den beskrivna metoden på såväl Madshus-, SkiGo- samt OneWaystavar. Dock enkom i kombination med holkar från Rex.
    …och ja Erik, det funkar även under maxstakintervaller i alla formfaser under året såväl med som utan vårfetma.

Kommentarer är stängda.