Run high run 2013 the story

Tobias Andervang, Erik Wickström, Mats Öhrstig, Peter Strömbom, Daniel Abrahamsson och ?

Tobias Andervang, Erik Wickström, Mats Öhrstig (Emelie Öhrstigs kusin imponerade stort igår), Peter Strömbom, Daniel Abrahamsson och Gustaf Ljungberg

Resultat Run High Run finns här.

Igår vann jag min andra brödrosttävling på fyra dagar. För den som inte vet vad en brödrosttävling så är det små tävlingar som saknar elitfält och där förstapriset är en brödrost eller något i den stilen. Men i lördags vann jag medalj, pokal och 90 min massage/PT och igår vann jag kläder från Craft och Gina Tricot. Inte en brödrost så långt ögat kunde nå.

135Jag är väldigt förtjust i små tävlingar, eftersom man får tävlingsmomentet med rätt uppvärmning, nervositet innan start, nummerlapp, eventuellt taktik, max insats, trevlig nedvarvning med kompisar etc, utan att behöva lägga ned så mycket tid och kraft på en lång resa. Och utan att förändra träning dagarna innan. Igår åkte jag rullskidor 6 km till starten vid Ryda nedanför Björbobacken på Rya Åsar i Borås och anmälningsavgiften var 50 kr.

Som ett backrace
Startfältet på tio personer var ändå hyfsat med bland andra Lars Andervangs son Tobias, som gör milen på strax över 34 minuter och som var 7 sekunder ifrån brons på terräng-SM i 18-årsklassen. Jag lyckades även samma dag locka dit skidåkarna Daniel Abrahamsson, Viktor Axelsson och Jesper Brofjärd.

Härliga priser från Gina Tricot och Craft. Jag gillar främst nail polishen.

Härliga priser från Gina Tricot och Craft. Jag gillar främst nail polishen.

Sträckningen var en berg-och-dalbana. Inledande delen skulle man kunna kalla ett backrace. Första 1,1 km steg 120 höjdmeter (mer än slalombacken) och på toppen var det ett bergspris. Daniel A och Tobias A var uppe och sprätte lite första 500 m, men sedan ställde jag av dom upp mot masten på toppen. Tyvärr blev det lite väl hårt uppför den backen, så andra kilometer var det rejält stumt. Sedan gick det bättre och jag tyckte att jag gjorde ett riktigt bra lopp. Banan gick på Rya Åsar och alla som sprungit där vet hur kuperat det är. Det blev ingen ny 120 m-stigning, men det var hela tiden upp och ner, aldrig flackt. Ca 80 procent grusväg, 20 procent asfalt.

I mål kom jag på 21.55 min, 3.39 min/km på banan som var kontrollmätt av Bob till 6 km (min Garmin visade 5,92 km, men den hinner inte alltid med när det svänger skarpt i skogen). Tiden motsvarar alltså en miltid på 36,30 min i den tuffa terrängen, vilket jag ser som bättre än 33.59 min i Varbergsloppet i somras. Tobias Andervang var 48 s bakom och han gör som sagt milen på strax över 34 min.

Här finns för övrigt en bra omvandlare för min/km, km/h etc.

Mina kilometersplittar i minuter enligt Garmin: 4.39-3.39-3.17-3.21-3.33-3.24 (923 m, så 3.41 min/km).

Stort tack Run High Club med Bob, Annelie, Frida med flera som arrangerade denna trevliga tävling!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.