Syreupptagningstest löpning 73,0 ml/kg/min

Syreupptagningstest Aktivitus 11 sep 2013

Syreupptagningstest Aktivitus 11 sep 2013. Löpning.

Som en del av ett större jobbuppdrag gjorde jag ett syreupptagningstest på löpband igår. Jag har gjort syreupptagningstest flera gånger tidigare och detta var ett av de bättre resultaten. Enda gången jag har haft bättre värden var då jag vägde betydligt mindre, så sett till litervärdet var detta bästa resultatet hittills. Nu har jag också mer muskler, så som skidåkare var detta nog det bästa resultatet än så länge för mig.

Jag testade mig på Aktivitus i Göteborg, ett ställe jag verkligen kan rekommendera för laktat- och syreupptagningstest på löpband och ergometercykel. Det är Mattias Lundqvist som driver Aktivitus och han har nog ännu smält förlusten mot mig i somras då jag cyklade 1 mil tempo 2 sekunder snabbare än honom.

Först testade jag laktat där vi ökade farten var 4:e minut. Jag kunde springa med 2,0 mmol i 3.45 min/km-fart, vilket är bra. Däremot har jag kass mjölksyratålighet.

I VO2 max-testet (syreupptagningstestet) sprang jag hela tiden på hastigheten 17,0 km/h (3,32 min/km) och ökade lutning med 2 grader varje minut. Jag orkade i drygt 6 minuter, alltså upp till 12 grader, sedan var jag väldigt fikasugen. Jag peakade på 184 i puls, att jämföra med 183 i puls på rullskidsbandet i Torsby förra året.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Syreupptagningstest löpning 73,0 ml/kg/min

  1. Har lite svårt att sova sedan dess så det får bli revansch snart… Har länkat till din blogg från Aktivitus Facebook. //Mattias Lundqvist

Kommentarer är stängda.