Bloggpaus

Med Charioten på Sjusjøen vid nyår

Med Charioten på Sjusjøen vid nyår

Jag har inte läst om inlägget jag skrev i augusti 2012 då jag tog en bloggpaus (på knappt fyra månader) förra gången, men jag kan tänka mig att innehållet blir ungefär det samma denna gång. Bloggen för med sig massvis med positiva saker:

 • EN HÄRLIG FEEDBACK FRÅN FANTASTISKA LÄSARE! Tack för alla mejl, bloggkommentarer och SMS som trillar in. Och tack alla ni som kommer fram och pratar ute på läger och tävlingar!
 • Bloggen ger många mervärden. För några år sedan jagade jobb, idag jag har det förnäma problemet att bli tvungen att tacka nej till många uppdrag. Skidkurserna är fullbokade, Torsbylägret på hösten är fullt ett halvår i förväg, jag har många förfrågningar om personlig träning och jag har mer än tillräckligt med uppdrag som frilansjournalist. Det jag vill utveckla är att ge fler föreläsningar och fortsätta att jobba med företag som anlitar mig för en eller flera dagar med konditionsträning/föreläsningar.
 • Man får bra flyt i skrivandet genom bloggen. Att publicera text som i snitt når cirka tusen unika besökare per dag gör att skrivkrampen försvinner. Om texterna är bra eller dåliga är en annan sak, men prestationsångesten att publicera i tidningar och böcker släpper till viss del.
Snygg tatuering

Snygg tatuering på Herr Lövgren från IK Trasten som jag träffade på Borås skidstadion i december innan snön försvann

Jag är väldigt medveten om fördelarna. Jag är också medveten om att jag rent professionellt skulle ha nytta av att även vara på Facebook, Instagram och Twitter. Men eftersom jag har tillräckligt med jobb ändå så känner jag inget behov av det. Och ”för nöjes skull” känner jag i dagsbehovet ingen lust att hänga på Fejjan. Då ringer jag hellre Martin Josefsson och pratar om varandras respektive fruar eller Tobias Magnusson och diskuterar den låga nivån på svenska universitetsutbildningar. Träningsdagbokssidan FunBeat är det enda sociala mediet jag är med på förutom bloggen.

Nackdelarna dock? De två enda är tid och fokus. Det tar en stund om man vill skriva ofta (vilken jag vill göra om jag ska fortsätta, är lite av en allt eller inget-person). Dessutom medför bloggandet en del andra grejer än bara själva skrivandet. För att jag ska få möjlighet att vara med mina nära och kära, jobba samt träna och tävla så är det lite för tajt just nu. Om jag pausar för alltid eller en kort period återstår att se.

Erik och Ida

Erik och Ida på nyårsafton

Förhoppningar med 2014
Här närmast hoppas jag en bra skidsäsong. Jag kommer inte att avsluta säsongen med Svalbard Skimaraton, vilket först var tänkt. Det går i början av maj, alltså samtidigt som Astrids syskon är beräknat. Det är ju såklart det största som händer i år.

Eftersom Astrid har ett hjärtfel så har vi lite extra kontroller den här gången. Första ultraljudet var jobbigt. Vi gick från huvudbyggnaden på sjukhuset i Borås mot barnavdelningen. Det är samma korridor som förbinder BB-hotellet (där nyblivna föräldrar övernattar) och neotal. Det är samma korridor som sjukhuspersonal sprang med en blå Astrid när hon var 16 timmar gammal. Sjukhuspersonal som inte visste vad felet och som var påtagligt stressade. Med Ida och mig vid sidan om, som inte visste om hon skulle klara sig. Första beskedet (som sedan visade sig vara felaktigt) var ett så allvarligt hjärtfel att hon skulle bli rejält nedsatt i sin vardag. Några timmar senare fick hon åka ambulans till sjukhuset Göteborg, där vi stannade i nio dagar.

Omslagsfotografering för Vasalöparen på Omberg i oktober. Motivet var Cissi och Kersti från TV-serien En Svensk Klassiker

Omslagsfotografering för Vasalöparen på Omberg i oktober. Motivet var Cissi och Kersti från TV-serien En Svensk Klassiker. Fotograf var Luca Mara.

Detta är naturligtvis de värsta timmarna i mitt liv och när jag åter kom till den korridoren för någon månad sedan var det som att gå in i en vägg. Jag var inte beredd på det och bröt ihop fullständigt. Alla minnen kom tillbaks. Vi blev stående flera minuter och det var rikligt med tårar. Men vi är ändå inte speciellt oroliga över nästa förlossning, barnet (ej tvillingar, puh) har sett ut att må bra på ultraljuden.

Annars så blir nog 2014 ”som vanligt”, med skidkurser, föreläsningar, personlig träning, Vasalöparen, löpning med joggingvagn, SkiErg-maxningar, rullskidor på tröghjul, rödvin från Valpoliciella, pill med huset i Borås, semester i stugan i Aplared, semester hos mina föräldrar stuga (var sin) i Vejbystrand, besök hos Idas syster Åsa i Östersund, besök hos Idas syster Erika i Höganäs, dyra reparationer av den franska finessen, bordshockey-VM, Borås Tidning, P1, fakirtåg till Stockholm, Hawaiipizzor, styrka i atletklubben hemma i källaren, skörd av tomater, gräsklippning, Ramsauresa, Torsbyresor, ignorering av massa grejer som borde fixas på huset och massvis med laster och tillkortakommanden som man med gott samvete kan undvika att skriva om på en förgänglig och förskönande blogg.

Mora-Nisse i Nordkorea och Kina

Mora-Nisse i Nordkorea och Kina

Mora-Nisse i Kina och Nordkorea
Mora-Nisse
förresten, han lever. Han har fått lite utrymme här på bloggen senaste året, men även i fall han inte så ofta är med på bild längre så hänger han fortfarande med på resor ibland. Ett tag var han dock så uttråkad över att han inte fick följa med på några intressanta resor med oss att han hängde med vår vän Tobias Magnusson till Kina och Nordkorea (Tobias snodde honom utan att vi märkte). Plötsligt en dag stod Mora-Nisse utanför ytterdörren, tillsammans med en fotobok. Han hade på två veckor tagit ungefär 30 olika selfies runt om på turistattraktioner som kinesiska muren och Himmelska fridens torg och skrivit bildtexter till varje foto.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Barn, Skidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Bloggpaus

 1. Jacob skriver:

  Blogguppehåll gör naturligtvis livet lite tråkigare. Tack för dina inspererande texter och jag ser fram emot dagen då du återupptar bloggandet. Vi ses i Mora den 2 mars!

 2. Adam skriver:

  Tråkiga nyheter på en söndag. Detta är ju ens morgontidning.

  Hoppas du är tillbaka snart, Erik!

 3. Johan skriver:

  Tråkigt för oss läsare men jag förstår ditt beslut. Ska du hålla liv i något på bloggen är det ”vasaloppet the story”, årets höjdpunkt (och gärns på övriga storlopp). Deal?;)

 4. Erika skriver:

  För kännedom bor vi inte i Lund men ni är varmt välkomna till oss i Helsingborg, snart Höganäs./ Erika

 5. Catarina skriver:

  Ah hoppas du någon gång upptar bloggandet….på riktigt lycka till med allt du tar dig för.

 6. Niklas Solsjö skriver:

  Nu har Johan Palmér inget annat val än att starta upp en egen blogg😉

 7. Per Gustavsson skriver:

  Mycket tråkigt men förståligt. Din blogg är en stor inspirationskälla för mig som är ny på skidor. Lycka till med allt och hoppas du får lite mer tid över så att du kan ta upp bloggandet igen. Skidsverige behöver din blogg!

 8. Erik Wickström skriver:

  Tack alla! Man blir sugen på att fortsätta, men det får bli en paus nu.

 9. Malin skriver:

  Ååå vad tråkigt! Din blogg gör att det blir lite lättare att gå ut och köra rullskidor i Januari då det enda man vill är att stå på snö. Tack för all fantastisk läsning och jag hoppas som någon här ovan skrev att kunna få läsa Vasaloppet the story 2014 i början av mars. Lycka till med alla nya utmaningar som du har framför dig 2014.

 10. Dan skriver:

  Tråkigt men jag har full förståelse. Tid är en bristvara och prioriteringar är ett måste.Tack för stor inspiration och motivation. Har snart köpt en Ski-erg p.g.a dig =)
  Lycka till med alla dina projekt!

 11. Erik Wickström skriver:

  Tack igen!
  Kul att man kan inspirera till köp av SkiErg, man utvecklar en underbar hatkärlek till den maskinen 🙂

 12. Andreas skriver:

  Mycket tråkigt då denna blogg är den enda jag följer. Har också inspirerats till tortyrliknande intervallpass i stakmaskinen av att följa delar av din träning. Lycka till med allt och väl mött igen här förhoppningsvis!

 13. Ski-ergkungen / Mikael Johansson skriver:

  Bra kört i Orsa idag Erik! Om du har samma fart första söndagen i mars är du äntligen top 40! Lätt!
  //ski-ergkungen eller Mikael Johansson

 14. Martin skriver:

  Som flera redan uttryckt – fullt förståeligt men icke desto mindre beklagligt. Din blogg har varit en stor inspirationskälla och fått mig att ge mig ut på rullskidorna i väder man knappt trodde var möjligt. TACK! Ditt bloggande kommer att vara saknat. Samtidigt noterar jag att du skriver ‘paus’ så jag hoppas att du tar upp bloggandet igen vad det lider.

  ”Aldrig mer bekymmersfri” som min chef sa när jag blev pappa första gången. Nu har du snart två ‘bekymmer’ (i positiv bemärkelse) – grattis och lycka till! Antar att det har haft inverkan på ditt beslut.

 15. Jörgen skriver:

  Har inspirerats i min egen träning, och har även haft möjlighet att i Skanskagruppen få del av din kunskap live. Hoppas på en snar återkomst till skrivandet! Tack så långt!

 16. Erik Wickström skriver:

  Jätteroligt att höra, tack!
  Micke: Ja, det gick riktigt bra i Orsa. Hoppas kunna hålla i formen!

 17. Janne. skriver:

  Bra kört idag igen Erik! Ser lovande ut inför Vasan!

  • Erik Wickström skriver:

   Tack, det var verkligen ett höjdarlopp. Så här skrev jag på FunBeat efteråt:

   6:a av 600 anmälda i Intersportloppet, 3.06 min efter Jimmie Johnsson. Kan varit mitt hittills livs bästa skidlopp!!! Så underbart nöjd. Kändes mäktigt att växeldra med Svärd, bröderna Tynell och Jimmie Johnsson. Låg bl a först efter ca 13 km. Första varvet kändes härligt lätt och vid varvningen var vi 6 st (de som blev topp 6). Flög dock av i backen på elljusspåret och hamnade sedan med Svahn, Moberg och Arsgårds. Spurtslog Moberg. Körde utan fästvalla, typ 2 s saxning i en backe, annars stakning. Glid Skigo 105. Struktur J1 fin från Joakim Augustsson, första passet sedan stenslipen. Skidor Redline med höjd ca 1,4 på halvvikt och 0,5 på helvikt. Lika bra glid som de andra, så himla skönt!

   • Frank skriver:

    Grymt kört! Blev glad när jag såg ditt namn så högt upp i resultatlistan!
    Nu önskar jag mig bara två saker: att du börjar blogga igen, samt gör en ännu rejälare satsning inför nästa säsong! Du har ju flera gånger slagit åkare i de professionella långloppslagen (t ex Morandini i TeamCoop) så det vore kul att se dig i aktion efter en försäsong med jämnlika förutsättningar. Nog skulle du kunna få plats i ngt av långloppslagen, det vore ju finfin pr för dem?

  • Erik Wickström skriver:

   Stort tack Frank!
   Gällande team så tänker jag också lite så ibland. Jag platsar ju faktiskt nästan i vissa lag och man kanske skulle kunna bidra med mer än bara resultat. Håller tummarna och alla managers ser detta 🙂

 18. Per-Johan Norman skriver:

  Hej! Ryktas att du köpt på dig swixremmar från förr. Köpte de nya svarta, får ont i utsidan händerna pga spännet sitter på utsidan. Har du kvar ngt par i strl L?
  Med vänlig hälsning,
  Perjohan norman Kristinehamn

  Skickat från min iPhone

  > 5 jan 2014 kl. 03:25 skrev ”Erik Wickström – Konditionskonnässör” :
  >
  >
  >

Kommentarer är stängda.