Viared Classic Rollerski 37 km 11 maj 2014

Rickard, Erik, Z

Tävlingsledarna Rickard, Erik, Z på tur igår. Som vanligt lyste solen över Borås.

Tre själar en tanke. Jag har i flera år tänkt att det vore trevligt att ordna en träningstävling från Viared till Seglora och tillbaks, men jag har aldrig tagit tag i det. Sträckan är ca 37 km och det är lite trafik på helgerna, asfalten är bra och nedförsbackar är inte farliga. På gårdagens rullskidstur pratade Rickard Bergengren, Z och jag om att det synd att det är så få rullskidstävlingar på våren och efter en halvtimmes euforiskt diskussion var planen satt.

Söndagen 11 maj går urpremiären av Viared Classic Rollerski, 37 km klassisk masstart på 2:or. Rullskidsåkare på alla nivåer är välkomna!

Rullskidåkning i Pichl-backen i Ramsau (2). Foto: Johannes Glans (behövs ej anges).

Rickard satte snabbt ihop en ”anmälningsblankett” och en inbjudan som jag redigerade lite grann. Sedan lade jag upp ”blanketten” och lite information i den nya fliken ”Viared Classics Rollerski” här på bloggen och därmed var anmälan öppnad. Därefter fixade Rickard en Facebook-sida och gick ut i sociala medier, på FunBeat och på Skidforum.

På några timmar hade vi smått otroliga 50 anmälda (från bl a Skåne, Östersund, Göteborg och Boxholm). Nu på måndag förmiddag är vi 80 anmälda.

Välkomna med ett glatt humör till vår träningstävling (vill inte ha en riktig tävling i dagsläget pga tillstånd etc, kanske blir ändring på det)! Priser, vätskestationer med mera kommer vi försöka att fixa successivt. Är det redan nu någon som vill ställa upp som funktionär eller bidra med något till prisbordet så mejla viared.rollerski@gmail.com.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor, Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Viared Classic Rollerski 37 km 11 maj 2014

  1. Magnus johnsson skriver:

    För att få ett säkert rullskidlopp trodde jag ni skulle köra på industriområdet, asfalten till Seglora är en katastrof nu efter vintern, kör den vägen var dag

    • Erik Wickström skriver:

      Jag har inte sett asfalten efter vintern, men har den blivit så mycket sämre som du säger får vi köra 7 varv på industriområdet istället (5,5 km-varv).

  2. Vi får undersöka detta, men varvlopp på industriområdet är ett bra alternativ.

Kommentarer är stängda.