Syreupptagningstest på SkiErg

Inte dåligt att vara på samma bild som både Thor Kruse, Mattias Lundqvist och bloggkungen Henrik Öijer (roll-up:en)

Inte dåligt att vara på samma bild som både Thor Kruse, Mattias Lundqvist och bloggkungen Henrik Öijer. Varför Öijer tar i så mycket på cykeln trots att motståndet bara är typ 3,5 kp är ytterst oklart.

Klockan är 06.56 och jag sitter på fakirtåget som via ett byte i Herrljunga ska ta mig till Stockholm. På dagens agenda står redaktionsmöte för Vasalöparens majnummer och ikväll når jag åter Borås. Som oväntat sällskap på tåget har jag min mellanstadielärare Mary-Lou Öhrstig, som även är mamma till en tjej vid namn Emelie som åkte väldigt fort på skidor i Oberstorf 2005.

Igår var jag på testkliniken Aktivitus i Göteborg, för typ sjunde gången. Denna gång i deras nya, spatiösa och fräscha lokaler på Kviberg, ett stenkast från bygget av den nya skidhallen. Ägaren Mattias Lundqvist och jag tänker i samma banor angående träning och annat. Jag har tjatat hål i huvudet på honom att skaffa en SkiErg så de blir först i landet med att testa laktat och syreupptagning på denna stakmaskin (tror jag i alla fall). De har nu köpt en. Jag var där till sent (tyvärr bara 5 h sömn i natt) och demonstrerade, pratade om och diskutera SkiErg med Mattias och hans anställda. Även legenden Thor Kruse kom förbi efter sitt stakintervallpass i Mastenbacken. Thor och jag lär träna en del rullskidor i vår och sommar!

Jag testade också syreupptagning på SkiErgen och fick inget vidare värde. Ajdå. Mer om testet med siffror och bilder i senare inlägg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.