CCC1000 och Mornington Hotell i Bromma

CCC1000 2014/2015

CCC1000 säsongen 2014/2015

”Jag är den nya Jerry.” Så sade jag några gånger förra veckan då jag var i Stockholm fredag eftermiddag till lördag förmiddag. CCC1000 är en lite annorlunda satsning på längdskidåkning där ca 20 st personer från näringslivet satsar hårt för att åka skidor fort. 1000 står för målsättningen att bli bland de 1000 första i Vasaloppet. I år var det 12 st som klarade det målet.

Hela programmet omfattar drygt trettio sammankomster: helgläger sommar/vinter, rullskidkvällar, tävlingar, leverantörsträffar med mera. Gänget blir rejält sammansvetsade och sporrar varandra.

Enbenshopp i trappor

Enbenshopp i trappor

Ola Ravald och Kjell Enhager
CCC1000 har pågått sedan 2012 och tidigare har Jerry Ahrlin varit lite av en frontfigur och tränare på vissa träffar, tillsammans med initiativtagaren och ”projektledaren” Fredrik Erixon och flera andra. I år kommer jag att ta Jerry plats och vara med vid ett antal tillfällen som instruktör och inspiratör, vid endagarsträffar och tredagsläger. Fredrik har knutit många bra namn kring sig, som exempelvis tekniktränaren Ola Ravald, idrottspsykologen Kjell Enhager och fysiologivirtuosen Mikael Mattsson.

Pilatesboll på rummet
Förra veckan var det en blandning av avslutning och uppstart. Vissa deltagare är nya, vissa är återkommande. Förutom lite genomgång och klädutdelning körde vi ett inomhuspass, där vi sprang i trapporna på Mornington Hotell i Bromma innan vi fortsatte med lite styrka.

imageEfter träningspasset stod en god trerätters middag på bordet och Preem Hill Race-vinnaren David Holmström höll i en frågesport som handlade om gamla Vasaloppssegare och mästerskapsmedaljörer. Jag är hyfsad på sådant så jag och min lagkamrat Anders Engström från Alewalds tog en jordskredsseger med våra 16 poäng.

Mornington Hotell var för övrigt riktigt bra för en konditionsidrottare: kajaker, rullskidor och Skike vid ingången som man kunde använda, samt cyklar att ta till flygplatsen (tog 7 min i lugnt tempo för mig). Dessutom fanns det pilatesboll och outdoortidningar på rummet.

image

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till CCC1000 och Mornington Hotell i Bromma

 1. Pierre skriver:

  Borde väl stå 2013 på A Aukland också eller utelämnade frågan detta?

  • Erik Wickström skriver:

   J Aukland menade du nog 🙂 Och ja, det var en fråga om ANTALET norrmän som vunnit Vasaloppet (årtalen var bonus, men då borde ju egentligen 2013 också stå med).

 2. Pierre skriver:

  Naturligtvis…slant nog när jag skrev A ;). Kan fråga 6 handlat om Brinken?

  • Erik Wickström skriver:

   Fråga 5 var när, var och på vilken distans Thomas Alsgaard tog sitt första mästerskapsguld. Den satte jag faktiskt perfekt 🙂 Fråga 6 var på vilket skidmärke han körde på och det visste jag också.

   Däremot bommade jag vem som tog guld på 15 km vid VM i Oberstorf 1987 (Marco Albarello).

Kommentarsfältet är stängt.