Traddar’n och jag på 4:or

Daniel Abrahamsson var lite trött efter passet igår

Daniel ”Traddar’n” Abrahamsson var lite trött efter passet igår

Traddar’n och jag trotsade regnet igår och stakade 3 mil i form av den hyfsat kuperade Bredaredsrundan. Vi kallar Daniel Abrahamsson så eftersom han av högst oklar anledning har satsat på de traditionella distanserna istället för långlopp under ett par år. Men nu ska det bli ändring på det.

Jag kände mig i bra form och vi höll ett hyfsat bra distanstempo och lade även in tre bergspris då det blev en intervall på ca 3 min styck. Traddar’n – som inte har åkt på 4:or så länge – blev mer och sliten ju längre tiden gick och inför sista bergspriset frågade han: ”Får man tradda eller?”. Vilket fantastiskt uttryck: tradda. Alltså att använda benen istället för att enbart staka. Men det fick man ju såklart inte.

Sista 3 km var det fri fart och när vi kom tillbaks hem till mig hade vi snittat 16,9 km/h, vilket är ganska högt på den rundan på 4:or. Så då behövde man inte träna mer den dagen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Traddar’n och jag på 4:or

  1. Simon Wallmark skriver:

    Hej Erik.
    Jag ska ta tjuren vid hornen och börja köra på tröghjul (inspirerad av dig), har tidigare nöjt mig med 2:or och långa backar. Men behöver jag byta både fram och bak?
    Tack förresten för trevlig läsning!

Kommentarer är stängda.