Stakintervaller med Lager 157 SKI TEAM

Lager 157 SKI TEAM + en groupie: Stefan Palm, Marcus Johansson, Erik Wickström och Jörgen Brink.

Lager 157 SKI TEAM + en groupie: Stefan Palm, Marcus Johansson, Erik Wickström och Jörgen Brink.

I torsdags körde jag en distanspass med Lager 157 SKI TEAM i Ulricehamn, vilket jag skrev om på bloggen. Det blev även ett andra pass med grabbarna under deras fem dagar långa läger, denna gång intervaller. Det var i lördags och jag har fortfarande ordentligt med träningsvärk i ryggen. Kanske för att det var mitt första intervallpass på rullskidor i år, och även det längsta passet.

Men jag gjorde minsann inte bort mig! Nu ska man komma ihåg att de andra tränat stenhårt med mängd och fart i flera dagar innan, något man inte kan säga att jag gjort. Exempelvis tror jag Marcus påverkades ganska rejält av träningen. Så här gick i alla fall intervallerna på 13-15 min, som kördes på Elpex-3:or. Vilan var 3-6 minuter. Brink drog samtliga intervaller, förutom sista, som kördes i jaktstartsform.

Skärmavbild 2015-05-19 kl. 17.35.591:a intervallen: Flackt första ca 9 min, sedan uppför 3-4 min. Brink drog före Marcus och mig. Palm släppte tidigt, han var inte på bettet på passet och fick sedan feber senare på dagen. När uppförsbacken började släppte Marcus, medan jag gick om och tog rygg på Brink. Hade nog kunnat hänga med hela vägen upp, men släppte efter någon minut för att orka resterande intervaller. Kom upp ca 12 s efter Brink och 5 s före Marcus.

2:a intervallen: Blandad terräng, en hel del uppför i slutet. Marcus släppte nästan direkt, medan jag hängde Brink i sju minuter. I “mål” var jag ca 24 s efter Brink och 42 s före Marcus.

3:e intervallen: Flackt på banvallen. Marcus släppte nästan direkt. Jag hängde Brink i åtta minuter, men flög av när han började lägga in attacker. I “mål” var jag ca 30 s efter Brink och 70 s före Marcus.

4:e intervallen: Skottek till Golfbanan, 155 höjdmeter på 3,8 km. Brink startade 20 s efter mig och när han kom ikapp tog han rygg i 20 meter (kändes stort) innan han lätt skakade av mig. Han körde intervallen ca 62 s snabbare än mig. Marcus startade 20 s framför mig, men jag kom inte riktigt ikapp. Min intervall (13.34 min) gick 10 s snabbare än Marcus.

Sammanfattningsvis så gick passet såklart långt över förväntan. De andra var såklart slitna av lägret och Brink var ändå en bit före, men det var i alla fall kul att det kändes bra på årets första intervallpass på rullskidor. Och alltid kul att träffa det gänget!

Något som verkar ha gått skidmedia förbi är för övrigt att Daniel Richardsson inte längre är en av åkarna i Lager 157 SKI TEAM.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Stakintervaller med Lager 157 SKI TEAM

  1. Lars Bern skriver:

    Värvar Lager157 möjligen en viss herr Wickström..?

Kommentarer är stängda.