Bra 15 min-pass

2000 m rodd på 6.54 min på motstånd 6

2000 m rodd på 6.54 min på motstånd 6. Hade lite hybris och tappade i mitten, men lyckades avsluta OK.

Jag gillar korta pass. Inte för att det är bättre än långa, men eftersom jag vill göra lite för många olika saker här i livet så blir det mestadels korta pass. Många gånger blir det 30 min, men sällan kortare. Nyligen körde jag dock en träningspass på 15 min på roddmaskinen i källaren vid halv tio på kvällen som såg ut så här:

  • 5 min uppvärmning på motstånd 1
  • 2000 m helt max på motstånd 6, tid 6.54 min (nytt pers med 12 s, men å andra sidan inte maxat på några år)
  • 3 min nedvarvning på motstånd 1

Det kändes kul att bli en i sub 7-gänget. För övrigt är roddmaskin oerhört jobbigt för benen.

Nya SkiErgen i bortre hörnet av träningsrummet

Atletklubben i källaren. Roddmaskinen är ett trevligt redskap. Jag kör inte jätteofta på den, men nu när jag inte cyklar så mycket föredrar jag den framför Monarken då det ger bra styrketräning för hela kroppen samtidigt som pulsen är hög.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bra 15 min-pass

  1. Fredrik skriver:

    Sitter du på nån info vad Lassi karonen gör på 5000m skierg? 🙂

Kommentarsfältet är stängt.