Jag skriver på en ny bok!

Senaste två veckorna har jag suttit och skrivit på en ny bok. Det känns kalaskul och det går hittills jättebra. Idén kläckte jag under ett skidpass i Orsa i februari, men eftersom jag visste att våren var intensiv med köksrenovering, nytt avlopp i stugan, två nummer av Vasalöparen etc bestämde jag redan då att börja jobba på boken i mitten av juni. Jag har även under hela våren varit pappaledig en dag i veckan, vilket för övrigt har varit jätterolig.

Om vill jobba ostört i stugan får man vara lite kreativ vad gäller val av kontorsplats

Om vill jobba ostört i stugan får man vara lite kreativ vad gäller val av kontorsplats

Ett grovt utkast till upplägg och sidplan skrev jag tillsammans med Idas hjälp ned på ett par timmar i februari. Sedan jobbade jag inte aktivt med boken på fyra månader.

All text ska vara klar 15 september
Veckan 8-12 juni skrev jag inget utan diskuterade upplägget och sidplanen med ett antal personer. Sedan började jag skriva förra veckan och har även skrivit denna vecka. Eftersom jag har flera andra uppdrag blev det bara ca 2-4 timmars skrivande per dag, men jag tycker att jag har haft ett kanonbra flyt och skrivit motsvarande kanske en tredjedel eller en fjärdedel av boken. Planen är att vara klar med all text 15 september, därefter väntar formgivning och tryck. Går allt som smort kommer den ut innan oktober månad är slut.

Nu kommer jag att ta fyra veckors semester, vilket kanske inte är optimalt mitt i skrivprocessen. Men hade jag inte börjat innan semestern hade det blivit svårt att få bli klar i tid. Och att skriva på semestern vill jag inte.

Omslag boken Längdskidåkning för dig

Omslag boken Längdskidåkning för dig

Riktad mot ambitiösa motionärer
Det kommer nog att bli tufft i höst. Eftersom jag kommer att vara pappaledig på 40 procent i så kommer jag förmodligen att jobba en del kvällar då barnen har somnat. Inte så kul för Ida, men vi har diskuterat igenom det och kommit fram till att vi kör ändå, delvis pga av att skidboken har gått så bra och givit så mycket.

Vad den nya boken ska handla om vill jag inte helt avslöja, men en hint är att du som ambitiös motionär kommer få en hel del värdefulla tips för att optimera din träning. Den är inte heller specifikt inriktat med de som åker längdåkning denna gång.

Tidigare har jag medverkat i följande böcker.

Skidnostalgiboken, en av författarna
En Svensk Klassiker, en av författarna
Längdskidåkning för dig (inkl DVD), ensam författare
Träna för En Svensk Klassiker och andra långlopp, en författarna (boken ges ut efter sommaren av SISU Idrottböcker)

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.