Personlig träning – “Det roligaste träningsåret i mitt liv”

Nu finns det ett par lediga platser för personlig träning. Ta chansen och hoppa på redan nu!

Jag har åtta i taget som jag skriver personliga träningsprogram åt med kontinuerlig uppföljning (Alternativ 2 i fliken Personlig träning). Fler vill jag inte ha, för jag vill känna alla och göra ett riktigt bra jobb med helt individanpassade program (jag har inga “standardprogram”). De jag coachar blir också nästan alltid väldigt mycket bättre. Ett exempel på en adept som gjort större framsteg än normalt är Jockum som jag skrivit om tidigare, han har hittills förbättrat sig 3,5 timme till tiden 5 timmar och 0 minuter i Vasaloppet/Öppet Spår de två år jag coachat honom.

Claes Tamm, som förbättrade sin Vasaloppstid med 2,5 timme under det året jag coachade honom ("personligt rekord" för mig i coachning, det brukar bli mycket men inte så mycket). Igår körde Claes ett varv för mycket, men var glad ändå.

Claes Tamm, som förbättrade sin Vasaloppstid med 2,5 timme under det året jag coachade honom. Här efter AXA Ski Marathon i vintras.

Stora framsteg
En annan som gjorde ganska stora framsteg efter ett års coaching gick från en placering runt 6000 förra året till runt 4200 i år. Generellt blir det ganska stora framsteg och en intressant aspekt är att jag många gånger inte ökar deras träningsmängd, ibland även minskar.

Jag har inte full koll på hur man blir så bra som möjligt om man tränar 800 timmar om året och vilar mellan passen. Den kompetensen har andra. Men när det kommer till att träna 150-500 timmar om året – och samtidigt ha jobb, samt eventuellt även familj och hus – så vågar jag säga att jag riktigt vass. Mina adepter har främst Vasaloppet som mål, men jag har även coachat/coachar personer där målsättningen är triathlon, löpning, en viss sub-tid på Vätternrundan eller triathlon.

De flesta fortsätter
Mina adepter är nästan alltid väldigt nöjda och det är mer vanligt att de fortsätter mer än ett år än att de inte gör det. Men vissa ser träningen mot Vasaloppet som ett projekt på ett år och det finns också andra anledningar till att vissa väljer att sluta efter just Vasaloppet. Därför finns det ett par lediga platser nu. Jag får ofta en del förfrågningar precis efter skidsäsongen, så ta chansen redan nu.

Förutom att det är bra för prestationen så kan du se fram emot ett roligt år. Eller som Niklas Lundmark sade förra veckan efter ett år av coachning, där han förbättrade sig från 2836:a i Vasaloppet 2015 till 2035:a i år: “Det roligaste träningsåret i mitt liv!”

Vill du inte ha uppföljning varje månad finns ett en annan variant av coachning, Alternativ 1 i fliken Personlig träning.

(Observera att de jag nämnt med namn i inlägget har givit mig tillåtelse till det.)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Personlig träning – “Det roligaste träningsåret i mitt liv”

  1. Pingback: Äntligen medalj – med mindre träning | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.